Inholland nieuwe partner van MKB-Amsterdam

Op 13 juni waren Bart Drenth en Dolf Kloosterziel van MKB-Amsterdam te gast bij Inholland Amsterdam/Diemen om met de domeindirecteur van BFL, Eric Westhoek van een samenwerkingsconvenant te ondertekenen. De samenwerking krijgt vorm op 3 niveaus: op het gebied van coproductie van evenementen, onderzoek en door middel van het MKB-loket.

Tijdens  evenementen, zoals de thematische kenniscafés,  kunnen studenten in contact komen met potentiële opdrachtgevers of werkgevers. Daarnaast wordt er nader onderzocht hoe MKB-Amsterdam een bijdrage kan leveren aan bijvoorbeeld de door tweedejaars studenten Business Studies te verrichten consultancyopdrachten of aan onderzoeksopdrachten die bijdragen aan de ontwikkeling van het MKB in Amsterdam.

Het MKB-loket van Inholland Amsterdam/Diemen is sinds 28 januari 2016 weer geopend tijdens het kenniscafé “Ondernemend Amsterdam ontmoet Inholland”. Bij dit loket kunnen ondernemers uit de regio terecht wanneer zij bedrijfskundige vragen hebben aan enthousiaste studenten en professionals van Inholland. Daarnaast kan het MKB-loket bemiddelen bij opdrachten, stageplaatsen en afstudeeropdrachten. De samenwerking met MKB-Amsterdam biedt studenten van Inholland fantastische mogelijkheden voor een real life leerervaring.

Onderzoek
Behalve het aanbieden van leermogelijkheden voor studenten wil het MKB-loket ook relaties aangaan en onderhouden met ondernemers en organisaties in de Metropoolregio Amsterdam en daarmee ook meteen een maatschappelijke rol vervullen. Zo is er op dit moment behoefte aan onderzoek over de diversiteit in het winkelaanbod in verschillende delen van Amsterdam. Hier ligt een uitdaging, omdat de Gemeente Amsterdam graag een divers winkelaanbod terugziet in verschillende delen van de stad, maar dit in de praktijk moeilijk te realiseren blijkt. “Wij willen bijvoorbeeld zien wat er nodig is om een winkelgebied als het Buikslotermeerplein te stimuleren. Deonderzoeksopzet zouden we dan graag door studenten willen laten toepassen op andere winkelgebieden in de stad”, aldus Bart Drenth, voorzitter van MKB-Amsterdam. Ook kunnen studenten in de nabije toekomst een  bijdrage leveren aan verkennend onderzoek met betrekking tot duurzaamheid in het MKB. Chris Buijsman, teamleider in Diemen en projectleider van het MKB-loket,  voegt hieraan toe: “Op dit moment wordt daar nog niet veel aandacht aan besteed in het MKB, maar het is interessant om studenten uit te dagen om hierover mee te denken. Duurzaamheid past daarnaast erg goed binnen de kernwaarden van Inholland”.

Voor vragen en meer informatie over het MKB-loket van Hogeschool Inholland Amsterdam/Diemen, kijk op de website.

Door | 20 juni 2016 | Nieuws | 0 reacties
Deel dit verhaal, kies je platform!
Share

Over de schrijver:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *