Tien ondernemers uit de Metropoolregio Amsterdam mogen op 20 mei in twee minuten tijd hun ‘corona-proof’ ideeën toelichten om de 1,5 meter- economie vorm te geven. Dat initiatief lanceren Rabobank Amsterdam en de Amsterdam Economic Board, in samenwerking met gemeente Amsterdam, ORAM, VNO-NCW, MKB en amsterdam&partners vandaag. “Het doel is het stimuleren van de 1,5-meter-economie in de Metropoolregio Amsterdam”, aldus Barbara Baarsma van Rabobank Amsterdam en de Amsterdam Economic Board. Ondernemers presenteren, individueel of gezamenlijk, hun ideeën online voor een panel bestaande uit burgemeester Femke Halsema, Victor Everhardt (Wethouder Economische Zaken), Barbara Baarsma (Directievoorzitter Rabobank Amsterdam), Mirjam van Praag (Voorzitter CvB VU), Ruben Nieuwenhuis (Sociaal ondernemer en oprichter TechConnect) en Bart Jan Freriks (Managing Director Engie, Zaanstad). De drie gekozen initiatieven krijgen toegang tot de kennis en het netwerk van de samenwerkende organisaties en zo mogelijk ondersteuning bij de uitvoering van hun plannen.

De ondernemerspitch moedigt ‘corona-proof’ ondernemerschap aan en maakt goede ideeën zichtbaar voor een groot publiek. Belangrijke voorwaarde voor deelname is dat de initiatieven ook genomen kunnen worden door andere bedrijven en ondernemers in de Amsterdamse metropoolregio. De initiatiefnemers willen hiermee ondernemerschap stimuleren dat bijdraagt aan een duurzame en economisch innovatieve Amsterdamse metropoolregio binnen de lijnen van de 1,5 meter-samenleving. Om de harde economische klappen van de coronacrisis daar waar het kan te verlichten en te investeren in een economisch duurzaam langetermijnvisie. “Met deze ondernemerspitch willen we het bedrijfsleven stimuleren om samen tot creatieve oplossingen te komen die positief bijdragen aan de Amsterdamse economie in zware tijden”, aldus Barbara Baarsma, directievoorzitter Rabobank Amsterdam en lid Amsterdam Economic Board.

Aanmelden
Ondernemers kunnen zich tot en met 18 mei 12 uur aanmelden via ondernemerspitch@amecboard.com. Op woensdag 20 mei krijgen, na een voorselectie, 10 ondernemers de kans om hun idee voor de 1,5-meter-economie toe te lichten. De geselecteerde ondernemers worden op 18 mei bekend gemaakt. Inzendingen mogen individuele initiatieven zijn of gezamenlijke. Het panel selecteert drie beste initiatieven op basis van de volgende criteria:

• Creatieve, out of the box, snel schaalbare oplossingen met een zo groot mogelijke positieve economische en maatschappelijke impact
  • Bijdragen aan slimme, groene en gezonde Metropool Amsterdam.
  • Daarbij valt ook te denken aan samenwerking met andere ondernemingen.

Deze initiatieven krijgen vervolgens toegang tot het netwerk van de samenwerkende organisaties en ondersteuning bij de uitvoering van hun plannen door alle samenwerkende partijen. Alle ingezonden initiatieven worden zichtbaar gemaakt op een online ideëenplatform voor iedereen, waarmee ‘corona- proof’ ondernemerschap wordt aangemoedigd en een groter publiek in de regio wordt geïnspireerd.

Kijk voor meer informatie op: www.amsterdameconomicboard.com