Tien ondernemers uit de Metropoolregio Amsterdam mogen op 20 mei in twee minuten tijd hun ‘corona-proof’ ideeën toelichten om de 1,5 meter- economie vorm te geven. Dat initiatief lanceren Rabobank Amsterdam en de Amsterdam Economic Board, in samenwerking met gemeente Amsterdam, ORAM, VNO-NCW, MKB en amsterdam&partners vandaag. “Het doel is het stimuleren van de 1,5-meter-economie in de Metropoolregio Amsterdam”, aldus Barbara Baarsma van Rabobank Amsterdam en de Amsterdam Economic Board. Ondernemers presenteren, individueel of gezamenlijk, hun ideeën online voor een panel bestaande uit burgemeester Femke Halsema, Victor Everhardt (Wethouder Economische Zaken), Barbara Baarsma (Directievoorzitter Rabobank Amsterdam), Mirjam van Praag (Voorzitter CvB VU), Ruben Nieuwenhuis (Sociaal ondernemer en oprichter TechConnect) en Bart Jan Freriks (Managing Director Engie, Zaanstad). De drie gekozen initiatieven krijgen toegang tot de kennis en het netwerk van de samenwerkende organisaties en zo mogelijk ondersteuning bij de uitvoering van hun plannen.

De ondernemerspitch moedigt ‘corona-proof’ ondernemerschap aan en maakt goede ideeën zichtbaar voor een groot publiek. Belangrijke voorwaarde voor deelname is dat de initiatieven ook genomen kunnen worden door andere bedrijven en ondernemers in de Amsterdamse metropoolregio. De initiatiefnemers willen hiermee ondernemerschap stimuleren dat bijdraagt aan een duurzame en economisch innovatieve Amsterdamse metropoolregio binnen de lijnen van de 1,5 meter-samenleving. Om de harde economische klappen van de coronacrisis daar waar het kan te verlichten en te investeren in een economisch duurzaam langetermijnvisie. “Met deze ondernemerspitch willen we het bedrijfsleven stimuleren om samen tot creatieve oplossingen te komen die positief bijdragen aan de Amsterdamse economie in zware tijden”, aldus Barbara Baarsma, directievoorzitter Rabobank Amsterdam en lid Amsterdam Economic Board.

Aanmelden
Ondernemers kunnen zich tot en met 18 mei 12 uur aanmelden via ondernemerspitch@amecboard.com. Op woensdag 20 mei krijgen, na een voorselectie, 10 ondernemers de kans om hun idee voor de 1,5-meter-economie toe te lichten. De geselecteerde ondernemers worden op 18 mei bekend gemaakt. Inzendingen mogen individuele initiatieven zijn of gezamenlijke. Het panel selecteert drie beste initiatieven op basis van de volgende criteria:

  • Creatieve, out of the box, snel schaalbare oplossingen met een zo groot mogelijke positieve economische en maatschappelijke impact
  • Bijdragen aan slimme, groene en gezonde Metropool Amsterdam.
  • Daarbij valt ook te denken aan samenwerking met andere ondernemingen.

Deze initiatieven krijgen vervolgens toegang tot het netwerk van de samenwerkende organisaties en ondersteuning bij de uitvoering van hun plannen door alle samenwerkende partijen. Alle ingezonden initiatieven worden zichtbaar gemaakt op een online ideëenplatform voor iedereen, waarmee ‘corona- proof’ ondernemerschap wordt aangemoedigd en een groter publiek in de regio wordt geïnspireerd.

Kijk voor meer informatie op: www.amsterdameconomicboard.com

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Marcia Appels

Marcia Appels

Hoofdredacteur en communicatiemanager MKB-Amsterdam.

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Kruidenthee van ptthee, winnaar ‘Product van de Maand’

Kruidenthee van ptthee, winnaar ‘Product van de Maand’

De kruidenthee van ptthee is door de vakjury van MKB-Amsterdam gekozen als ‘Product van de Maand’ oktober 2020. De ingrediënten van de thee worden verbouwd in samenwerking met lokale boeren. De nominaties van het Product van de Maand oktober 2020 komen deze maand van...

Reactie op corona-maatregelen kabinet

Reactie op corona-maatregelen kabinet

MKB-Nederland is blij dat het kabinet nu maatwerk heeft aangekondigd voor de meest getroffen sectoren. Daar hebben we ook steeds op aangedrongen. Maar het is nog niet op alle punten voldoende. Voor de evenementenbranche: het kabinet trekt nu 11 miljoen euro uit voor een eenmalige vergoeding. De vraag is of dat voldoende is én welke bedrijven in de branche hier dan wel of niet aanspraak op kunnen maken. Dat gaan we nader uitzoeken. Het kabinet komt niet-gesubsidieerde theaterproducenten tegemoet met een totaalbedrag van 40 miljoen euro. Ook hier moet nog worden bezien wat dat per bedrijf betekent en in hoeverre producenten hiermee geholpen zijn.

Inspraakreactie knip Weesperstraat

Inspraakreactie knip Weesperstraat

Guido Frankfurther spreekt in bij raadscommissie Mobiliteit, Luchtkwaliteit en Water: MKB-Amsterdam vindt het zeer onwenselijk dat u vooralsnog van plan bent de aangekondigde proef, om de Weesperstraat af te sluiten voor doorgaand autoverkeer, door te zetten. Zeker nu in Coronatijd, waarin de ondernemers toch al zo worden getroffen en het water hen aan de lippen staat, ook nog eens de Piet Heintunnel tegelijkertijd is afgesloten voor al het vrachtverkeer en de halve binnenstad vanwege Kades en Bruggen openligt. Denk alleen maar aan de Vijzelstraat. MKB-Amsterdam is niet tegen een proef om doorgaand autoverkeer tegen te gaan. We zijn tegen deze proef op déze locatie en op dít moment.

Gratis online webinar Cybercrime op 2 november om 18.30u

Gratis online webinar Cybercrime op 2 november om 18.30u

Op 2 november organiseren PVO Amsterdam – Amstelland, het CCV, MKB-Amsterdam, VEBAN en Westpoort Ondernemers het 1e deel van de Masterclass Cybercrime met Brenno de Winter. Start 18.30u. Schrijf je hier in! Voorkomen is beter dan genezen! Hoe krijg je grip op je...

Om 14.00 uur bekendmaking winnaar Product van de Maand op YouTube!

Om 14.00 uur bekendmaking winnaar Product van de Maand op YouTube!

Vanmiddag om 14.00 uur  maken we via MKB TV bekend wie de winnaar Product van de Maand oktober is geworden. Wil je niks missen? Abonneer je hier gelijk even op ons YouTubekanaal. Ondernemers van het Science Park in Amsterdam hebben begin oktober de nominaties gegeven. Het publiek heeft via Facebook gestemd op hun favoriete product. Uit deze publieksstemming is de volgende top drie ontstaan: E-bike van Mokumono, smartphone van Fairphone en kruidenthee van Ptthee. Uit deze top drie heeft de vakjury een keuze gemaakt op creativiteit, innovatie, duurzaamheid en vakmanschap. And the winner is……..?

Opmerkelijk Ondernemen column Bert Bos

Opmerkelijk Ondernemen column Bert Bos

Gemiste kans!!! Zaterdag 24 oktober 18:15 uur. Negentig minuten gespeeld, nog zes minuten blessuretijd. VVV-Ajax: 0 – 13. De dienstdoende Rotterdamse arbiter Makkelie dribbelt naar de zijlijn en zoekt contact met Ajaxtrainer Ten Hag: “Zullen we maar stoppen bij deze stand?” De geboren en getogen Tukker knikt met een snerpend laatste fluitsignaal tot gevolg. Einde wedstrijd stand 0 – 13. Het ongeluksgetal gaat de hele wereld over inclusief het medelijden met VVV. Dat het sportief opvatte en enkele dagen later alweer met 4 – 2 won in de beker. Venlo op de wereldkaart. Free publicity. Voor Amsterdam natuurlijk ook.