Amsterdamser wordt het niet, op bezoek bij Oos Kesbeke en zijn bedrijf Kesbeke Fijne Tafelzuren in Amsterdam West. Dinsdag 15 maart lieten de leden van MKB-Amsterdam zich samen met de relaties van BDO Amstelveen vertellen hoe Kesbeke is uitgegroeid tot het bedrijf dat het nu is.

Kesbeke is een duurzaam, sociaal maar bovenal innovatief bedrijf. En Oos Kesbeke is de bevlogen eigenaar met het hart op de goede plaats. Dat bleek bijvoorbeeld uit zijn oproep aan de aanwezige ondernemers om mensen die het wat lastiger hebben op de arbeidsmarkt een kans te bieden. Hij doet dat zelf ook en is bovendien ambassadeur voor het 100.000 banenplan dat in Nederland aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek wil bieden.

Na de aanwezigen te hebben meegenomen door de bewogen geschiedenis van het bedrijf dat kort na de tweede wereldoorlog is gestart werd ook een ronde door het bedrijf gemaakt. Indrukwekkend wat het te zien op hoeveel fronten Kesbeke –  een écht MKB bedrijf – aan de weg timmert. Van een goede eenvoudige augurk tot de culinaire top van Nederland, Kesbeke weet er raad mee. Een voorbeeld en inspiratie voor collega ondernemers.

Ook eens een kijkje in de keuken nemen bij de mooie bedrijven die Amsterdam rijk is? We organiseren dit jaar samen met BDO weer vier backstagebijeenkomsten voor alleen leden. Kijk hier voor het programma in 2016.

Klik op de foto voor het hele album

logo BDO

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Bart Drenth

Bart Drenth

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Energie besparen?

Energie besparen?

De wattjemoetweten (Watt) campagne informeert ondernemers over de informatieplicht energiebesparing. De focus van de campagne verschuift naar energiebesparing: www.wattjemoetweten.nl. Meerdere ondernemers zijn geïnterviewd voor de campagne waaronder Klaas Fuite van Bakkerij Fuite. Dit familiebedrijf heeft de afgelopen drie jaar de CO2 footprint van het bedrijf met 30% weten te verminderen.

MKB TV: duurzaam ondernemen in tijden van crisis

MKB TV: duurzaam ondernemen in tijden van crisis

Duurzaam ondernemen in de crisis, is dat realistisch? Veel mkb’ers hebben nu wel wat anders aan het hoofd. In deze crisis lijkt het handig om investeringen uit te stellen, of toch niet?  Olof van der Gaag, voorzitter Duurzaamheidsraad Amsterdam: “doe het juist nu, het...

Opmerkelijk ondernemen, column Bert Bos

Opmerkelijk ondernemen, column Bert Bos

Toch weer een Belg, flitste het door mijn hoofd toen ik het nieuwe plan las om van Amsterdam een allesomvattende stad te maken. Allesomvattend is Inclusief Noord. Sinds de aanleg van het Centraal Station eind 19e eeuw was de doorslaggevende brug vanuit het centrum...

Ingewikkelde vergunningaanvragen

Ingewikkelde vergunningaanvragen

Gemeenten in de regio werken behoorlijk soepel mee aan plannen van ondernemers om te kunnen functioneren in de anderhalve meter economie. Voor sommige aanvragen ligt dat ingewikkeld omdat er meerdere bestuurslagen en beleidsafdelingen bij betrokken zijn. Dit speelt...

RED WAT ER TE REDDEN VALT

RED WAT ER TE REDDEN VALT

Een open brief van onze voorzitter aan de gemeenteraad: stel een taskforce in. Steunmaatregelen van de overheid zijn en blijven nodig. Maar ze zijn niet genoeg. Omdat financiële steun altijd maar een deel van de kosten dekt en uitstel van betaling geen afstel is. Het enige wat deze bedrijven kan redden is dat hun omzet weer op peil komt. En wel zo snel mogelijk.

Manifesto voor duurzaam en circulair ondernemen

Manifesto voor duurzaam en circulair ondernemen

Precies vijf jaar geleden werd Manifesto opgericht, één van de initiatiefnemers is Erik Friedeberg. Hij vertelt zijn verhaal, drijfveren en zijn motivatie om deze duurzame coöperatie te starten en uit te bouwen. Met crowdfunding wil hij zijn succesvolle duurzame...