Het lerarentekort in het basisonderwijs is een groot probleem. Wethouder Moorman van de gemeente Amsterdam heeft afgelopen vrijdag 14 februari het initiatief genomen voor een brandbrief aan premier Rutte. De brief is medeondertekend door Oram, VNO NCW, MKB Nederland en MKB Amsterdam.

Het lerarentekort is zo groot dat er geen garantie meer is op goed onderwijs. Dit raakt alle leerlingen en de Nederlandse economie. De kwaliteit van het onderwijs gaat de afgelopen jaren alleen maar achteruit wat op lange termijn effect heeft op de Nederlandse economie. Voor werknemers en werkgevers is de crisis in het onderwijs een groeiende zorg. Doordat kinderen vaker thuis zitten en werkgevers personeelstekorten op de lange termijn zien toenemen. Investeren in onderwijs is nodig en verdient zich terug omdat de resultaten van de leerlingen verbeteren wat de productiviteit en de economische groei versterkt.

Daarom steunt MKB Amsterdam wethouder Moorman en de andere partijen met deze oproep aan premier Rutte. In de brief wordt de premier opgeroepen om te zorgen voor een gezonde en goede economie, betere salarissen om het lerarentekort in het basisonderwijs tegen te gaan en extra geld voor de plekken waar de tekorten het grootst zijn.

Lees hier verder voor de brief: Brief Rutte 140220

Klik hier om het onderwerp te bekijken, uitzending van het NOS journaal, zaterdag 15 februari 2020 met Hans de Boer en Bart Drenth vanaf minuut 8.43.

Of klik hier om naar het journaal van 15 februari op radio 1 te luisteren.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Marcia Appels

Marcia Appels

Hoofdredacteur en communicatiemanager MKB-Amsterdam.

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Energie besparen?

Energie besparen?

De wattjemoetweten (Watt) campagne informeert ondernemers over de informatieplicht energiebesparing. De focus van de campagne verschuift naar energiebesparing: www.wattjemoetweten.nl. Meerdere ondernemers zijn geïnterviewd voor de campagne waaronder Klaas Fuite van Bakkerij Fuite. Dit familiebedrijf heeft de afgelopen drie jaar de CO2 footprint van het bedrijf met 30% weten te verminderen.

MKB TV: duurzaam ondernemen in tijden van crisis

MKB TV: duurzaam ondernemen in tijden van crisis

Duurzaam ondernemen in de crisis, is dat realistisch? Veel mkb’ers hebben nu wel wat anders aan het hoofd. In deze crisis lijkt het handig om investeringen uit te stellen, of toch niet?  Olof van der Gaag, voorzitter Duurzaamheidsraad Amsterdam: “doe het juist nu, het...

Opmerkelijk ondernemen, column Bert Bos

Opmerkelijk ondernemen, column Bert Bos

Toch weer een Belg, flitste het door mijn hoofd toen ik het nieuwe plan las om van Amsterdam een allesomvattende stad te maken. Allesomvattend is Inclusief Noord. Sinds de aanleg van het Centraal Station eind 19e eeuw was de doorslaggevende brug vanuit het centrum...

Ingewikkelde vergunningaanvragen

Ingewikkelde vergunningaanvragen

Gemeenten in de regio werken behoorlijk soepel mee aan plannen van ondernemers om te kunnen functioneren in de anderhalve meter economie. Voor sommige aanvragen ligt dat ingewikkeld omdat er meerdere bestuurslagen en beleidsafdelingen bij betrokken zijn. Dit speelt...

RED WAT ER TE REDDEN VALT

RED WAT ER TE REDDEN VALT

Een open brief van onze voorzitter aan de gemeenteraad: stel een taskforce in. Steunmaatregelen van de overheid zijn en blijven nodig. Maar ze zijn niet genoeg. Omdat financiële steun altijd maar een deel van de kosten dekt en uitstel van betaling geen afstel is. Het enige wat deze bedrijven kan redden is dat hun omzet weer op peil komt. En wel zo snel mogelijk.

Manifesto voor duurzaam en circulair ondernemen

Manifesto voor duurzaam en circulair ondernemen

Precies vijf jaar geleden werd Manifesto opgericht, één van de initiatiefnemers is Erik Friedeberg. Hij vertelt zijn verhaal, drijfveren en zijn motivatie om deze duurzame coöperatie te starten en uit te bouwen. Met crowdfunding wil hij zijn succesvolle duurzame...