Het lerarentekort in het basisonderwijs is een groot probleem. Wethouder Moorman van de gemeente Amsterdam heeft afgelopen vrijdag 14 februari het initiatief genomen voor een brandbrief aan premier Rutte. De brief is medeondertekend door Oram, VNO NCW, MKB Nederland en MKB Amsterdam.

Het lerarentekort is zo groot dat er geen garantie meer is op goed onderwijs. Dit raakt alle leerlingen en de Nederlandse economie. De kwaliteit van het onderwijs gaat de afgelopen jaren alleen maar achteruit wat op lange termijn effect heeft op de Nederlandse economie. Voor werknemers en werkgevers is de crisis in het onderwijs een groeiende zorg. Doordat kinderen vaker thuis zitten en werkgevers personeelstekorten op de lange termijn zien toenemen. Investeren in onderwijs is nodig en verdient zich terug omdat de resultaten van de leerlingen verbeteren wat de productiviteit en de economische groei versterkt.

Daarom steunt MKB Amsterdam wethouder Moorman en de andere partijen met deze oproep aan premier Rutte. In de brief wordt de premier opgeroepen om te zorgen voor een gezonde en goede economie, betere salarissen om het lerarentekort in het basisonderwijs tegen te gaan en extra geld voor de plekken waar de tekorten het grootst zijn.

Lees hier verder voor de brief: Brief Rutte 140220

Klik hier om het onderwerp te bekijken, uitzending van het NOS journaal, zaterdag 15 februari 2020 met Hans de Boer en Bart Drenth vanaf minuut 8.43.

Of klik hier om naar het journaal van 15 februari op radio 1 te luisteren.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Marcia Appels

Marcia Appels

Hoofdredacteur en communicatiemanager MKB-Amsterdam.

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Nieuwe aflevering MKB TV: dit is het moment om te innoveren

Nieuwe aflevering MKB TV: dit is het moment om te innoveren

Een crisis is hét moment om nieuwe businessmodellen en nieuwe technologieën uit te proberen. Dit is een belangrijke les uit het verleden. Hoe doen MKB bedrijven dit in deze crisis? MKB TV gaat deze week over hun ervaringen en de tips die ze voor jou hebben.

Winnaar Product van de maand: Jitske Naberman van Dutch Museum Gift Shop

Winnaar Product van de maand: Jitske Naberman van Dutch Museum Gift Shop

Dutch Museum Gift Shop is door een vakjury van MKB-Amsterdam gekozen als ‘Product van de Maand’. Dat stond voor deze ene keer helemaal in het teken van producten die van nut zijn in de coronacrisis. DMGS is een online platform voor museumwinkels met als doel musea extra inkomsten te genereren in de anderhalve meter economie. De winnares Jitske Naberman over ondernemen en digitalisering: “ga zo snel mogelijk aan de slag. Volg (veelal gratis) webinars, ga uitzoeken wat de concurrentie doet. Bedenk wat jij belangrijk vindt.”

Sta niet stil en innoveer

Sta niet stil en innoveer

Whello is een online marketingbureau. Voor de crisis zat het kantoor van Whello vol, nu werken de mensen voor een deel thuis. Alles wat zij daarvoor nodig hebben is een wifi- verbinding en hun laptop. Zo werken ze met tools als Google business en chatprogramma Slack volledig in de Cloud. We vragen aan Serge de Sousa co-founder van Whello wat zijn advies is aan MKB’ers in deze coronatijden.

Mediation Amsterdam, online dienstverlening heeft ook voordelen

Mediation Amsterdam, online dienstverlening heeft ook voordelen

Tabitha van den Berg, partner bij Mediation Amsterdam, ondersteunt ondernemers in conflictmanagement. Welke stappen maken de mediators in deze tijden van digitalisering? Welke adviezen hebben zij voor ondernemers die nu met spanningen te maken hebben?

Coaching ondernemers

Coaching ondernemers

Zit je als ondernemer op dit moment in zwaar weer? Maak gebruik van gratis professionele coaching! Normaal gesproken betalen ondernemers een eigen bijdrage van 150 euro. Het ministerie van EZK geeft meer subsidie aan het OKB.Staatssecretaris Mona Keijzer wil naast financiële steun ook naar andere manieren zoeken om ondernemers bij te staan.