Bianca van der Lee (Chaud Devant) wint 10e editie Amsterdamse Ondernemersprijs 2017

Bianca van der Lee van Chaud Devant heeft de 10e editie van de Amsterdamse Ondernemersprijs 2017 gewonnen. Van der Lee begon in haar studententijd met een eenmanszaakje in de Pijp en verovert nu de wereld met hippe kokskleding. Ze is in tien jaar tijd de eerste vrouwelijke ondernemer die deze prijs wint.

Bianca van der Lee Het idee voor de hippe kokskleding ontstond zo’n twintig jaar geleden toen Van der Lee een bijbaan had in een restaurant. Toen de kok op een avond uit zijn broek scheurde, verbaasde Van der Lee zich over het ouderwetse model van de broek. Ze kocht wat stoffen op de Albert Cuypmarkt en ontwierp een koksbroek in jeansmodel. Het betekende het begin van het merk Chaud Devant, dat verwijst naar een kreet uit de Franse keuken en betekent ‘Aan de kant, ik heb iets heets in mijn handen.’ Twintig jaar later is Van der Lee uitgegroeid tot een serieuze speler op de Europese markt en actief in meer dan twintig landen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. Ook werken  twaalf medewerkers in een sociale werkplaats. Van der Lee maakte indruk op de vakjury met haar totaal assortiment aan horecabedrijfskleding, waarbij ze alles zelf ontwerpt en produceert onder een eigen label. Haar kleding wordt door vele top chef-koks gedragen, die ook optreden als ambassadeur van haar bedrijf.

Amsterdamse Ondernemersprijs
Van der Lee werd door een vakjury en door 1.500 ondernemers in de RAI gekozen uit een top 3 van finalisten. Andere finalisten waren Dennis de Borst van snackbarketen FEBO en Sander Lusink van maatpakkenimperium Oger.

De Amsterdamse Ondernemersprijs is de beloning voor de Amsterdamse ondernemer die uitblinkt in creatief en innovatief ondernemerschap. De prijs werd voor de tiende keer uitgereikt op initiatief van de gemeente Amsterdam, MKB-Amsterdam, Rabobank, Het Parool, De Ondernemer en Marktlink. Met maar liefst 91 aanmeldingen streden nooit eerder zoveel ondernemers voor de titel Amsterdamse Ondernemer van het jaar.

Winnaars vorige edities Van der Lee ontving de prijs uit handen van Oos Kesbeke van Kesbeke Fijne Tafelzuren, winnaar van vorig jaar. Eerder winnaars van de Amsterdamse Ondernemersprijs waren: Henk Janssen van Lightwell (2015), Henk Jan Beltman van Tony’s Chocolonely (2014), Philip Hillege van Skin Cosmetics (2013), Duncan Stutterheim van ID&T (2012), Ralph Cohen van IceMobile (2011), Felix Guttman van Canal Company (2010), Maarten Beucker Andreae van TTY Internet Solutions (2009) en Atilla Aytekin van Triodor Software (2008).

 

Door | 23-11-2017 | Uncategorized | 0 reacties
Deel dit verhaal, kies je platform!
Share

Over de schrijver: