In een uitzending van MKB TV op 15 april spreekt Bart Drenth, voorzitter MKB-Amsterdam, met burgemeester Halsema en Pim Evers, voorzitter Koninklijke Horeca over de coronacrisis, de arbeidsmarkt, circulaire economie en toerisme. In het interview vertelt burgemeester hoe de gehavende stad indruk op haar maakt. De burgemeester laat in het interview de bestuurlijke kant en de menselijk kant zien.

Naast aandacht voor de huidige crisis komt in het gesprek ook voorzichtig op hoe Amsterdam zich kan ontwikkelen na de crisis. In het interview stelt Bart Drenth vragen over de circulaire economie: drie procent van het voedsel wat we in Amsterdam eten is lokaal. De rest van het eten wordt buiten gehaald. Burgemeester Halsema ziet nu een gedwongen moment om hierover na te denken. Ze steunt MKB-Amsterdam om na te denken hoe meer lokaal te gaan produceren. Dat kan de regio sterker en solide maken. MKB-Amsterdam wil samen met andere partners werken aan Amsterdam Food Capital in 2025 Amsterdam, als de stad 750 jaar bestaat.

Naast ontwikkelingen op de arbeidsmarkt wordt er ook wordt gesproken over toerisme, al jarenlang een hot topic in Amsterdam. Burgemeester Halsema wil, als straks het internationale toerisme weer op gang komt, dat Amsterdam zich meer gaat richten op cultuur, goed eten en vrijheid, in plaats van toeristen die stoned op de wallen rondhangen.

De burgemeester sluit af met een emotionele steunbetuiging aan ondernemers. Ze is zich bewust hoe zwaar op dit moment de situatie is voor detailhandel, horeca en lokale ondernemers. “Dank jullie wel, houd vol en zoek ons op als je in nood bent.”

Kijk via ons YouTube kanaal naar de uitzending van MKB TV voor het hele interview: https://youtu.be/fx6m6mEmwTc