Buurteconomie

Buurteconomie 

MKB-Amsterdam wil kleine winkeliers en ondernemers behouden die zich sterk maken voor de buurt. Dit doet MKB Amsterdam samen met ondernemersverenigingen en winkeliersverenigingen. MKB-Amsterdam werkt aan een actieplan behoud winkels. Daarover voeren we ook het gesprek met de gemeenten in de regio Amsterdam.

Dien je vraagstuk in

RED WAT ER TE REDDEN VALT

RED WAT ER TE REDDEN VALT

Een open brief van onze voorzitter aan de gemeenteraad: stel een taskforce in. Steunmaatregelen van de overheid zijn en blijven nodig. Maar ze zijn niet genoeg. Omdat financiële steun altijd maar een deel van de kosten dekt en uitstel van betaling geen afstel is. Het enige wat deze bedrijven kan redden is dat hun omzet weer op peil komt. En wel zo snel mogelijk.

Nieuwsbrief MKB Mail

Nieuwsbrief MKB Mail

Een week na de versoepeling van de coronamaatregelen wordt duidelijk hoe moeilijk de tijden zijn voor veel bedrijven. Bars en restaurants mogen weer open en draaien ver onder hun normale niveau. Met winkels gaat het niet veel beter. De Nederlandsche Bank, de Oeso, onderzoeksbureau SEO en Rabobank kwamen onlangs met sombere verwachtingen voor de Nederlandse economie. Ook uit onze eigen rondgang langs winkels en horeca komt dit naar voren. Het gaat nog niet goed. Al zijn er gelukkig ook lichtpuntjes.

Gevelterras op de Nieuwendijk

Gevelterras op de Nieuwendijk

Het belangrijkste nieuws voor ondernemers van deze week is natuurlijk dat de beperkingen zijn versoepeld. Restaurants en bars mogen sinds maandag weer open en het wordt weer drukker in de winkelstraat. Er zijn allerlei maatregelen genomen om mensen in goede banen te leiden. Dat vraagt in de anderhalve meter economie om aanpassingen van de openbare ruimte. Ondernemers en gemeenten hebben daar de afgelopen weken hard aan gewerkt.

Versoepeling van de regels

Versoepeling van de regels

Het belangrijkste nieuws voor ondernemers van deze week is natuurlijk dat de beperkingen zijn versoepeld. Restaurants en bars mogen sinds maandag weer open en winkels krijgen het drukker. Dat vraagt in de anderhalve meter economie om aanpassingen van de openbare ruimte. Ondernemers en gemeenten hebben daar de afgelopen weken hard aan gewerkt.