Jong MKB Amsterdam verfrist en vernieuwd. Een nieuw bestuur en een nieuwe koers zijn daarvan het bewijs. Voortaan is de club er voor alle ondernemer jonger dan 36 jaar. Elkaar inspireren, netwerken en plezier zijn de uitgangspunten. En samen met MKB Amsterdam denken we ook na over hoe wij de mooiste ondernemersstad van Europa nog ondernemender kunnen maken.  

Jong MKB ondersteunt jonge ondernemers door netwerkmogelijkheden en informatie te bieden. Hiervoor worden ook de banden met MKB Amsterdam aangehaald, zodat beide verenigingen het complete ondernemersspectrum in Amsterdam kunnen vertegenwoordigen. Jonge ondernemers zijn vaak vooral bezig met opstarten en het hoofd boven water houden, maar dat wil niet zeggen dat zij geen ideeën hebben over hoe Amsterdam kan zorgen voor een optimaal ondernemersklimaat. Die stem wil Jong MKB graag laten horen.

Het bestuur bestaat momenteel uit Meike Korpershoek en Peter Koorn. Meike heeft een onderwijsbureau dat opleidingen ondersteunt bij de verbetering van de taalvaardigheid van studenten in het hoger onderwijs. Peter heeft een reclamebureau, gespecialiseerd in webdesign, online marketing, drukwerk en grafisch ontwerp. Het bedrijf is zowel gevestigd op Texel als in Amsterdam. Naar een derde bestuurslid wordt momenteel nog gezocht.

Jong MKB Amsterdam organiseert maandelijks een event. Geïnteresseerde ondernemers (in spe) kunnen vrijblijvend kennis komen maken tijdens de bijeenkomsten op 11 oktober, 15 november of 13 december. Op 11 oktober staat een rondvaart door de Amsterdamse grachten op de planning; kom jij ook je netwerk versterken? Je bent al lid voor € 12,50 per maand.

Meer informatie? Check onze website, like onze Facebookpagina volg ons op Twitter of mail naar info@jongmkbamsterdam.nl.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Bart Drenth

Bart Drenth

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Energie besparen?

Energie besparen?

De wattjemoetweten (Watt) campagne informeert ondernemers over de informatieplicht energiebesparing. De focus van de campagne verschuift naar energiebesparing: www.wattjemoetweten.nl. Meerdere ondernemers zijn geïnterviewd voor de campagne waaronder Klaas Fuite van Bakkerij Fuite. Dit familiebedrijf heeft de afgelopen drie jaar de CO2 footprint van het bedrijf met 30% weten te verminderen.

MKB TV: duurzaam ondernemen in tijden van crisis

MKB TV: duurzaam ondernemen in tijden van crisis

Duurzaam ondernemen in de crisis, is dat realistisch? Veel mkb’ers hebben nu wel wat anders aan het hoofd. In deze crisis lijkt het handig om investeringen uit te stellen, of toch niet?  Olof van der Gaag, voorzitter Duurzaamheidsraad Amsterdam: “doe het juist nu, het...

Opmerkelijk ondernemen, column Bert Bos

Opmerkelijk ondernemen, column Bert Bos

Toch weer een Belg, flitste het door mijn hoofd toen ik het nieuwe plan las om van Amsterdam een allesomvattende stad te maken. Allesomvattend is Inclusief Noord. Sinds de aanleg van het Centraal Station eind 19e eeuw was de doorslaggevende brug vanuit het centrum...

Ingewikkelde vergunningaanvragen

Ingewikkelde vergunningaanvragen

Gemeenten in de regio werken behoorlijk soepel mee aan plannen van ondernemers om te kunnen functioneren in de anderhalve meter economie. Voor sommige aanvragen ligt dat ingewikkeld omdat er meerdere bestuurslagen en beleidsafdelingen bij betrokken zijn. Dit speelt...

RED WAT ER TE REDDEN VALT

RED WAT ER TE REDDEN VALT

Een open brief van onze voorzitter aan de gemeenteraad: stel een taskforce in. Steunmaatregelen van de overheid zijn en blijven nodig. Maar ze zijn niet genoeg. Omdat financiële steun altijd maar een deel van de kosten dekt en uitstel van betaling geen afstel is. Het enige wat deze bedrijven kan redden is dat hun omzet weer op peil komt. En wel zo snel mogelijk.

Manifesto voor duurzaam en circulair ondernemen

Manifesto voor duurzaam en circulair ondernemen

Precies vijf jaar geleden werd Manifesto opgericht, één van de initiatiefnemers is Erik Friedeberg. Hij vertelt zijn verhaal, drijfveren en zijn motivatie om deze duurzame coöperatie te starten en uit te bouwen. Met crowdfunding wil hij zijn succesvolle duurzame...