Gelijke kansen op de arbeidsmarkt begint met gelijke kansen op de stagemarkt. Als bij de selectie van kandidaten sprake is van ongelijke kansen voor jongeren met een multiculturele achtergrond, dan blijft potentieel talent voor mkb ondernemers onbenut. MKB-Amsterdam steunt dit project van de Gemeente Amsterdam. Wij streven naar gelijke kansen voor iedereen op de arbeidsmarkt, te beginnen bij stages.

Over de oorzaken van ongelijke kansen op de stagemarkt bestaan verschillende beelden en opvattingen. Om inzicht te krijgen in de knelpunten die er spelen en de achterliggende oorzaken, is ook jouw ervaring van belang. Het MKB, onderwijsinstellingen en studenten(organisaties) gaan daarom gesprek over wat er nodig is om een betere matching op de stagemarkt te realiseren.

Maak je als ondernemer gebruik van stagiaires (MBO, HBO of WO)? Wil je hier een bijdrage aan leveren? Wij nodigen je graag uit om ervaringen over de toegang tot de stagemarkt te delen met andere ondernemers, studenten (MBO/HBO) en onderwijsinstellingen.

Meedenken en meedoen? Dat kan op drie manieren:

1. Wil je meer weten over je interculturele vaardigheden en daarover een persoonlijk rapport ontvangen? Doe dan mee met een digitale informatiesessie over de zelftest interculturele vaardigheden. Deze sessie duurt 30 minuten en is op 15, 21 of/en 28 oktober. Je kunt je daarvoor opgeven via deze link.
  2. Wil je in gesprek over kansen en knelpunten als het gaat om matching? Speel dan digitaal het spel matching op de stagemarkt. Dat kan samen met studenten. Dit  doen we op 20, 21,22 of 23 oktober, geef je daarvoor op via deze datumprikker. Je kunt het spel matching op de stagemarkt ook spelen met stagecoördinatoren op 26 oktober, opgeven kan via deze link.
  3. Wil je meedoen of meedenken over betere matching van studenten en MKB ondernemers via een tool? Doe dan mee aan een van de sessies over bias-arme matching  op 15, 21, 27 of 30 oktober. Geef je dan op deze link.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Artie Ramsodit van CitySolutions.nl citysolutions.nl@gmail.com, 06-24261821.