MKB Amsterdam voorzitter Bart Drenth spreekt zich in Editie NL uit over de recente groepsovervallen in Amsterdam.

Bekijk hier de uitzending …

Na jarenlange daling van overvallen zien we nu een opleving. De groepsovervallen zijn nieuw. Reden voor alertheid, maar niet voor paniek.
Onderstaand de tips van de politie.

Beste winkelier,   

Afgelopen dagen werden winkeliers in Amsterdam opgeschrikt door meerdere georganiseerde winkeldiefstallen gepleegd door groepen jongeren. Deze diefstallen hebben flinke impact gehad op de slachtoffers en de schade is aanzienlijk. De politie heeft de voorvallen in onderzoek.

Hoewel daarvoor nog geen concrete aanwijzingen zijn, sluiten we niet uit dat komende weken, met de feestdagen in het verschiet, opnieuw diefstallen op soortgelijke manier kunnen worden gepleegd. Uiteraard doen wij, de politie, er alles aan om, als we informatie daarover hebben, tijdig in te grijpen en het misdrijf te voorkomen. Desalniettemin willen wij u voorzien van een aantal tips met betrekking tot deze incidenten:

  1. Wees alert op groepen jongeren die veel aandacht hebben voor uw beveiligingsmaatregelen.
  2. Check uw beveiligingsmaatregelen op hun werking, met name uw camerasysteem en de opnamemogelijkheden.
  3. Maak goede afspraken met uw personeel over ieders taak en wijs iemand aan die direct 112 belt als u geconfronteerd wordt met een misdrijf of dreiging daarmee.
  4. Als u buiten de winkel een verdachte situatie ziet, kunt u de toegangsdeur sluiten en de politie informeren.
  5. Mocht een groep personen in uw winkel diefstallen plegen, bel direct 112 (of gebruik uw alarmknop), observeer zoveel mogelijk wat er gebeurt en onthoud de signalementen.
  6. Denk aan uw eigen veiligheid en de veiligheid van uw personeel. Gebruik geen geweld om de daders tegen te houden.
  7. Voorkom geweld of bedreiging door de winkeldeuren te sluiten. Maak het ze moeilijk, maar laat ze vluchten.  
  8. Tref preventieve maatregelen om te voorkomen dat kleding gemakkelijk in grote hoeveelheden wordt meegenomen door bijvoorbeeld kledinghangers om en om te hangen, broeken en jassen te beveiligen met een staaldraad of ketting, dure kledingstukken te voorzien van een slot enzovoorts.
  9. Schrik winkeldieven af door bijvoorbeeld een medewerker bij de toegangsdeur plaats te laten nemen die klanten welkom heet, maar ook verdachte situaties kan signaleren.

Vraag getuigen om te wachten op de politie of noteer hun gegevens zodat de politie hen kan benaderen.

Contactgegevens

Heeft u nog vragen of informatie? Neem contact op met uw wijkagent. 
www.politie.nl (mijn buurt)
Bij spoed: bel 112
Geen spoed: bel 0900-8844

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Marja Meijer

Marja Meijer

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Energie besparen?

Energie besparen?

De wattjemoetweten (Watt) campagne informeert ondernemers over de informatieplicht energiebesparing. De focus van de campagne verschuift naar energiebesparing: www.wattjemoetweten.nl. Meerdere ondernemers zijn geïnterviewd voor de campagne waaronder Klaas Fuite van Bakkerij Fuite. Dit familiebedrijf heeft de afgelopen drie jaar de CO2 footprint van het bedrijf met 30% weten te verminderen.

MKB TV: duurzaam ondernemen in tijden van crisis

MKB TV: duurzaam ondernemen in tijden van crisis

Duurzaam ondernemen in de crisis, is dat realistisch? Veel mkb’ers hebben nu wel wat anders aan het hoofd. In deze crisis lijkt het handig om investeringen uit te stellen, of toch niet?  Olof van der Gaag, voorzitter Duurzaamheidsraad Amsterdam: “doe het juist nu, het...

Opmerkelijk ondernemen, column Bert Bos

Opmerkelijk ondernemen, column Bert Bos

Toch weer een Belg, flitste het door mijn hoofd toen ik het nieuwe plan las om van Amsterdam een allesomvattende stad te maken. Allesomvattend is Inclusief Noord. Sinds de aanleg van het Centraal Station eind 19e eeuw was de doorslaggevende brug vanuit het centrum...

Ingewikkelde vergunningaanvragen

Ingewikkelde vergunningaanvragen

Gemeenten in de regio werken behoorlijk soepel mee aan plannen van ondernemers om te kunnen functioneren in de anderhalve meter economie. Voor sommige aanvragen ligt dat ingewikkeld omdat er meerdere bestuurslagen en beleidsafdelingen bij betrokken zijn. Dit speelt...

RED WAT ER TE REDDEN VALT

RED WAT ER TE REDDEN VALT

Een open brief van onze voorzitter aan de gemeenteraad: stel een taskforce in. Steunmaatregelen van de overheid zijn en blijven nodig. Maar ze zijn niet genoeg. Omdat financiële steun altijd maar een deel van de kosten dekt en uitstel van betaling geen afstel is. Het enige wat deze bedrijven kan redden is dat hun omzet weer op peil komt. En wel zo snel mogelijk.

Manifesto voor duurzaam en circulair ondernemen

Manifesto voor duurzaam en circulair ondernemen

Precies vijf jaar geleden werd Manifesto opgericht, één van de initiatiefnemers is Erik Friedeberg. Hij vertelt zijn verhaal, drijfveren en zijn motivatie om deze duurzame coöperatie te starten en uit te bouwen. Met crowdfunding wil hij zijn succesvolle duurzame...