Het nieuwe ambacht bloeit in Amsterdam

Kleine industriële ondernemers vestigen zich weer volop in de stad, en vooral in Amsterdam. Dit blijkt uit onderzoek van Rabobank Research.

MKB Amsterdam interviewde hierover een aantal innovatieve ondernemers op de jaarlijkse lenteborrel; Oos Kesbeke (tafelzuren) en Bianca van der Lee (stijlvolle kokskleding) en Victor van Doorn (The Maker Store). Voorzitter van MKB-Amsterdam, Bart Drenth: “Nieuwe ambachtelijke bedrijven bloeien door de creativiteit van ondernemers die gebruik maken van de nieuwste technologieën. Belangrijkste uitdaging is hoe deze bedrijven bestand kunnen worden gemaakt voor een volgende economische crisis.”

Amsterdams Ondernemersakkoord
In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart schreef MKB Amsterdam een MKB-ondernemersakkoord, met daarin belangrijke speerpunten voor ondernemers. Drenth: “We hebben alle lijsttrekkers ons ondernemersakkoord toegestuurd met daarin de uitnodiging om dit vandaag in ontvangst te nemen”. Tijdens de borrel ontvingen Reinier van Dantzig (D66), Eric Van der Burg (VVD) en Zeeger Ernsting (GroenLinks) het stuk in aanwezigheid van 300 ondernemers. “Wij overhandigen het uiteraard ook aan de andere lijsttrekkers”!

MKB Amsterdam is de belangenvereniging van, voor en door ondernemers in de stad en regio. Wij zijn voortdurend in gesprek met overheid en politiek om het ondernemersklimaat te verbeteren. In de stad, regio en ook landelijk wanneer nodig.

 

 

Door | 16-03-2018 | Nieuws | 0 reacties
Deel dit verhaal, kies je platform!
Share

Over de schrijver: