Hoge huren open brief

Over huurrecht schreef Bart Drent, in augustus 2017, een open brief over huurrecht.
Beste ondernemer in een huurpand,

Steeds vaker hoor je over huisbazen die ondernemers hun pand uitzetten of die hen confronteren met grote huurstijgingen. Dat is natuurlijk een nachtmerrie, omdat dit ondernemers op hoge kosten jaagt en soms leidt tot het noodgedwongen stoppen van de zaak.

Weet echter wel dat je beter beschermd bent dan sommigen denken. Ook jouw huisbaas is gebonden aan regels. Het maakt wel uit welk soort bedrijfspand je huurt. Over het algemeen is een winkel of kroeg beter beschermd dan een zogenoemd ‘overig’ bedrijfspand zoals een kantoor.

Je rechten en plichten kennen is dus essentieel. Zorg er ook voor dat je weet wat er in jouw huurcontract staat en dat alles nog up to date is. De bruine kroeg op de Damstraat moet weg omdat onder het huurcontract niet de handtekening staat van de huidige kroegbaas. Het is alleen ondertekend door zijn broer, waarmee deze de kroeg ooit begon. Daarom vorderde de huisbaas het pand terug, en helaas kreeg hij van de rechter gelijk.
Teken echter ook niet zomaar een contract. Kijk wat er staat over servicekosten, onderhoud, bestemming etc. En neem niet klakkeloos aan wat je huisbaas beweert, ook niet wanneer dat staat in een imponerende brief van zijn advocaat. De huisbaas kan niet zomaar de huur verhogen of het contract opzeggen.

Op de website van MKB-Nederland en MKB Servicedesk kun je adviezen en tips downloaden over het huren van een bedrijfsruimte. En als je er niet uit komt, mail me op bart@bartdrenth.nl.Wellicht kunnen we je als MKB-Amsterdam op weg helpen.

Met vriendelijke groet,
Bart Drenth, voorzitter MKB Amsterdam

Niet eens met deze open brief? Reageer dan via deze link.
Wel mee eens? Word lid! Wij behartigen jouw belangen in de Stopera en op het Binnenhof. Klik hier om je bij ons aan te sluiten.

Door | 23 maart 2020 | Nieuws | 0 reacties
Deel dit verhaal, kies je platform!
Share

Over de schrijver:

Hoofdredacteur en communicatiemanager MKB Amsterdam