Op 13 juni waren Bart Drenth en Dolf Kloosterziel van MKB-Amsterdam te gast bij Inholland Amsterdam/Diemen om met de domeindirecteur van BFL, Eric Westhoek van een samenwerkingsconvenant te ondertekenen. De samenwerking krijgt vorm op 3 niveaus: op het gebied van coproductie van evenementen, onderzoek en door middel van het MKB-loket.

Tijdens  evenementen, zoals de thematische kenniscafés,  kunnen studenten in contact komen met potentiële opdrachtgevers of werkgevers. Daarnaast wordt er nader onderzocht hoe MKB-Amsterdam een bijdrage kan leveren aan bijvoorbeeld de door tweedejaars studenten Business Studies te verrichten consultancyopdrachten of aan onderzoeksopdrachten die bijdragen aan de ontwikkeling van het MKB in Amsterdam.

Het MKB-loket van Inholland Amsterdam/Diemen is sinds 28 januari 2016 weer geopend tijdens het kenniscafé “Ondernemend Amsterdam ontmoet Inholland”. Bij dit loket kunnen ondernemers uit de regio terecht wanneer zij bedrijfskundige vragen hebben aan enthousiaste studenten en professionals van Inholland. Daarnaast kan het MKB-loket bemiddelen bij opdrachten, stageplaatsen en afstudeeropdrachten. De samenwerking met MKB-Amsterdam biedt studenten van Inholland fantastische mogelijkheden voor een real life leerervaring.

Onderzoek
Behalve het aanbieden van leermogelijkheden voor studenten wil het MKB-loket ook relaties aangaan en onderhouden met ondernemers en organisaties in de Metropoolregio Amsterdam en daarmee ook meteen een maatschappelijke rol vervullen. Zo is er op dit moment behoefte aan onderzoek over de diversiteit in het winkelaanbod in verschillende delen van Amsterdam. Hier ligt een uitdaging, omdat de Gemeente Amsterdam graag een divers winkelaanbod terugziet in verschillende delen van de stad, maar dit in de praktijk moeilijk te realiseren blijkt. “Wij willen bijvoorbeeld zien wat er nodig is om een winkelgebied als het Buikslotermeerplein te stimuleren. Deonderzoeksopzet zouden we dan graag door studenten willen laten toepassen op andere winkelgebieden in de stad”, aldus Bart Drenth, voorzitter van MKB-Amsterdam. Ook kunnen studenten in de nabije toekomst een  bijdrage leveren aan verkennend onderzoek met betrekking tot duurzaamheid in het MKB. Chris Buijsman, teamleider in Diemen en projectleider van het MKB-loket,  voegt hieraan toe: “Op dit moment wordt daar nog niet veel aandacht aan besteed in het MKB, maar het is interessant om studenten uit te dagen om hierover mee te denken. Duurzaamheid past daarnaast erg goed binnen de kernwaarden van Inholland”.

Voor vragen en meer informatie over het MKB-loket van Hogeschool Inholland Amsterdam/Diemen, kijk op de website.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Bart Drenth

Bart Drenth

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Energie besparen?

Energie besparen?

De wattjemoetweten (Watt) campagne informeert ondernemers over de informatieplicht energiebesparing. De focus van de campagne verschuift naar energiebesparing: www.wattjemoetweten.nl. Meerdere ondernemers zijn geïnterviewd voor de campagne waaronder Klaas Fuite van Bakkerij Fuite. Dit familiebedrijf heeft de afgelopen drie jaar de CO2 footprint van het bedrijf met 30% weten te verminderen.

MKB TV: duurzaam ondernemen in tijden van crisis

MKB TV: duurzaam ondernemen in tijden van crisis

Duurzaam ondernemen in de crisis, is dat realistisch? Veel mkb’ers hebben nu wel wat anders aan het hoofd. In deze crisis lijkt het handig om investeringen uit te stellen, of toch niet?  Olof van der Gaag, voorzitter Duurzaamheidsraad Amsterdam: “doe het juist nu, het...

Opmerkelijk ondernemen, column Bert Bos

Opmerkelijk ondernemen, column Bert Bos

Toch weer een Belg, flitste het door mijn hoofd toen ik het nieuwe plan las om van Amsterdam een allesomvattende stad te maken. Allesomvattend is Inclusief Noord. Sinds de aanleg van het Centraal Station eind 19e eeuw was de doorslaggevende brug vanuit het centrum...

Ingewikkelde vergunningaanvragen

Ingewikkelde vergunningaanvragen

Gemeenten in de regio werken behoorlijk soepel mee aan plannen van ondernemers om te kunnen functioneren in de anderhalve meter economie. Voor sommige aanvragen ligt dat ingewikkeld omdat er meerdere bestuurslagen en beleidsafdelingen bij betrokken zijn. Dit speelt...

RED WAT ER TE REDDEN VALT

RED WAT ER TE REDDEN VALT

Een open brief van onze voorzitter aan de gemeenteraad: stel een taskforce in. Steunmaatregelen van de overheid zijn en blijven nodig. Maar ze zijn niet genoeg. Omdat financiële steun altijd maar een deel van de kosten dekt en uitstel van betaling geen afstel is. Het enige wat deze bedrijven kan redden is dat hun omzet weer op peil komt. En wel zo snel mogelijk.

Manifesto voor duurzaam en circulair ondernemen

Manifesto voor duurzaam en circulair ondernemen

Precies vijf jaar geleden werd Manifesto opgericht, één van de initiatiefnemers is Erik Friedeberg. Hij vertelt zijn verhaal, drijfveren en zijn motivatie om deze duurzame coöperatie te starten en uit te bouwen. Met crowdfunding wil hij zijn succesvolle duurzame...