Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Buy Social B2B Event voor Amsterdams MKB

3 november 2016 @ 16:00 - 18:00

De gemeente Amsterdam organiseert in samenwerking met Social Enterprise NL en MKB Amsterdam het tweede Buy Social Business-to-Business (B2B) Event. Dit event vindt plaats op donderdag 3 november (16.00u – 18.00u, aansluitend borrel) en brengt Amsterdamse MKB’ers en sociaal ondernemers met elkaar in contact met als doel het creëren van maximale impact.

Graag nodigen we u als gewaardeerd Amsterdams bedrijf uit voor het Buy Social B2B Event. Het is voor u een uitgelezen kans om in contact te komen met innovatieve sociaal ondernemers en om kennis te maken met hun producten en diensten.

Sociaal inkopen, excelleren in MVO
Voor steeds meer bedrijven in Nederland is alleen winst maken niet meer voldoende. Het bereiken van maatschappelijke waarde of ‘impact’ wordt steeds belangrijker. Ook consumenten vragen hier in toenemende mate om. Een manier om impact te creëren is door in te kopen bij sociale ondernemingen. Dit zijn bedrijven die als primair doel hebben een maatschappelijk probleem aan te pakken, vaak met innovatieve oplossingen. En voor hen geldt: hoe meer omzet, hoe meer impact!

Rol van de gemeente
De gemeente is als grote inkoper zelf ook op zoek naar manieren om haar inkoop socialer te maken en koopt waar mogelijk in bij sociale firma’s en sociale ondernemingen. Ook heeft Amsterdam zich ten doel gesteld om haar inkoop te verduurzamen. Met de Buy Social B2B events wil de gemeente het bedrijfsleven in de stad inspireren om hetzelfde te doen. De B2B events zijn onderdeel van het ‘Actieprogramma Sociaal Ondernemen 2015-2018’ en het gemeentelijke ondersteuningsbeleid voor sociale firma’s, met als doel een gunstig klimaat te creëren voor sociaal ondernemerschap in Amsterdam. Zie ook: http://www.iamsterdam.com/impact.

Voor wie
Amsterdamse MKB’ers die de ambitie hebben om (meer) sociaal in te kopen.

Programma (onder voorbehoud)
Tijdens een korte plenaire opening komen aan het woord:

  • Wethouder Kajsa Ollongren
  • Mark Hillen, directeur Social Enterprise NL
  • Dolf Kloosterziel, directeur MKB Amsterdam
  • Leading by example: praktijkvoorbeeld van een Amsterdamse MKB’er die sociaal inkoopt

Daarna pitcht een ruime selectie van sociale ondernemers hun bedrijf. Zij vertellen over hun maatschappelijke missie en over de producten en diensten die ze bieden. U kiest zelf welke pitches u bijwoont. Tijdens de pauze en afsluitende borrel is er ruime gelegenheid om te netwerken.

Locatie: Blend Amsterdam, Nieuwe Herengracht 18 Amsterdam

Aanmelden en voorbereiding
Aanmelden kan per mail aan Bart Krull (Social Enterprise NL): bart@social-enterprise.nl.

We zien uit naar een inspirerend evenement!

logos-buy-social-2016

 

Gegevens

Datum:
3 november 2016
Tijd:
16:00 - 18:00

Locatie

Blend Amsterdam
Nieuwe Herengracht 18
Amsterdam,
+ Google Maps
Website:
www.blendamsterdam.nl