Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Kenniscafé Inholland: Mission Life Foundation, samenwerking & uitreiking Studenteninnovatie-award!

31 oktober 2017 @ 16:45 - 19:00

Studenten Business Studies, Accountancy en Bedrijfseconomie van hogeschool Inholland leveren een bijdrage aan het succes van de Amsterdamse mkb-ondernemer op 31 oktober a.s.

Samenwerken met hogeschool Inholland Amsterdam/Diemen biedt u als Amsterdamse MKB-ondernemer kansen en mogelijkheden. Zo kunt u net als de Mission Live Foundation studenten inzetten om uw doelen te realiseren. U kunt een student binnenhalen om onderzoek te laten uitvoeren of om een product of proces te verbeteren. Of u nu starter of ervaren ondernemer bent, studenten kunnen bijdragen aan het succes van uw bedrijf.

Hogeschool Inholland Amsterdam/Diemen nodigt u uit om op dinsdag 31 oktober a.s. met medewerkers van de Mission Live Foundation en medewerkers van de economische opleidingen van gedachten te wisselen over hoe u kunt samenwerken met de hogeschool op het gebied van betrokkenheid bij ons onderwijs, innovatie, onderzoek en inzet van studenten.

Die middag presenteren ca. 160 eerstejaars studenten Business Studies, Accountancy en Bedrijfseconomie hun bevindingen over de innovatiemogelijkheden voor enkele Amsterdamse bedrijven:

De Ballonnerie (www.deballonnerie.nl)
Brandt & Levie (www.brandtenlevie.nl)
Earth Water (www.earthwater.nl)
HelloFresh (www.hellofresh.nl)
Saan (www.saan.nl)
Startdock Amsterdam (www.startdock.nl)
Student Verhuis Service Amsterdam (www.studentenverhuisservice.nl/Amsterdam)
Taxi Electric (www.taxielectric.nl)

Gedurende drie weken hebben de studenten d.m.v. een ‘quick & dirty’ onderzoek kansen en bedreigingen voor deze Amsterdamse bedrijven in kaart gebracht en concrete innovatie- mogelijkheden benoemd. MKB Amsterdam ondersteunt dit studieproject met het toekennen van de “studenteninnovatie-award” aan die studentengroep die volgens de aanwezigen het innovatiefste idee heeft bedacht en gepresenteerd.

Zowel MKB Amsterdam als hogeschool Inholland stellen het op prijs indien u hierbij wilt zijn. U kunt dan niet alleen de presentaties van Mission Life Foundation en van de studenten aanschouwen maar ook uw stem uitbrengen op het studententeam dat in uw ogen de studenteninnovatie-award verdient. Daarnaast is er de mogelijkheid tot netwerken en het verkennen van samenwerkingsmogelijkheden.

U bent op 31 oktober vanaf 17.00 uur van harte welkom in het gebouw van hogeschool Inholland in Diemen, Wildenborch 6, 1112 XB Diemen (in verband met werkzaamheden om het pand is er een alternatieve routebeschrijving.

Programma

16.45     inloop en ontvangst
17.00     Presentatie Mission Life Foundation en Inholland over mogelijkheden in samenwerking met de hogeschool
18.15     Presentaties genomineerde studentgroepen
18:45     Uitreiking “studenteninnovatie-award”
19.00     Einde programma en napraten.

————————————————————————————————————————–

Over het kenniscafé:

Wij organiseren regelmatig kenniscafé’s met onze partner hogeschool Inholland. De volgende staan gepland op:

  • dinsdag 6 februari 2018
  • mei 2018: datum nog niet bekend

Het kenniscafé gaat uit van het eenvoudige principe dat nieuwe inzichten vooral ontstaan vanuit het voeren van een actieve, gerichte en creatieve dialoog in een prettige omgeving.

Zet de data alvast in je agenda.

Gegevens

Datum:
31 oktober 2017
Tijd:
16:45 - 19:00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , , ,

Locatie

Hogeschool Inholland Diemen
Wildenborch 6
Diemen, NH Nederland
+ Google Maps