• Dit event is voorbij.

Verkiezingsdebat bedrijfsleven Haarlemmermeer

oktober 30 @ 19:30 - 22:00

Het Haarlemmermeers Ondernemers Platform (HOP) organiseert op 30 oktober in samenwerking met MeerBusiness een bedrijfslevendebat . Het doel is om inzichtelijk te krijgen hoe de politieke partijen denken over de voor ondernemers belangrijke thema’s.

Er wordt begonnen met een plenair debat met de 7 lijsttrekkers van de grotere fracties. Aansluitend kan er aan 4 verschillende tafels door ondernemers met politici over specifieke thema’s worden gesproken.

Deze thema’s zijn:
* Detailhandel & Horeca
* Bedrijventerreinen
* Infrastructuur & Bereikbaarheid
* Veiligheid & Regelgeving

Het debat wordt geleid door Jan van Grondelle en Dick Hulsebosch.

Voor het plenaire gedeelte in de theaterzaal zijn uitgenodigd:
VVD, HAP, D66, CDA, PvdA, GroenLinks, Forza. (7 partijen).

Zij zullen worden ondervraagd over 7 bedrijfsleven gerelateerde onderwerpen:

1. Gemeentebureaucratie en regelgeving/vergunningen voor ondernemers;
  2. Aanbestedingsprocedures voor lokale ondernemers versoepelen;
  3. Lokale lasten voor het bedrijfsleven verlagen/verhogen/gelijk houden;
  4. Flexibele openingstijden voor horeca: restaurants, cafés, terrassen.
  5. Schiphol: lusten en lasten. Wel/geen tweede Kaagbaan, vliegbewegingen beperken of verhogen. Meer gebruik van trein i.p.v. per vliegtuig in Europa.
  6. Onderwijs in relatie tot het bedrijfsleven. Beide kunnen elkaar versterken.
  7. Bedrijventerreinen uitbreiden of her-ontwikkelen voor woningen. Gedateerde locaties verduurzamen.

Ga er heen en laat uw stem horen! Er worden belangrijke onderwerpen besproken!

U kunt zich hier direct aanmelden.

Datum: dinsdag 30 oktober
Inloop: 19.00 uur
Start debat: 19.30 uur
Locatie: Het Oude Raadhuis Hoofddorp, Hoofdweg 675, 2131 BC in Hoofddorp.

Na afloop is er een netwerkborrel.

Heeft u aan vraag aan de politieke partijen? Laat het weten!
Het georganiseerde bedrijfsleven in Haarlemmermeer wil graag weten wat er zoal speelt onder haar leden en wat u zou vragen aan de diverse politieke partijen.

Dit kunnen vragen zijn m.b.t. het ondernemerschap, Schiphol, vergunningen, parkeren, infrastructuur, algemeen onderhoud grijs en groen, leegstand, detailhandel, of wat u verder nog belangrijk vindt. Het is wel de bedoeling dat de vragen algemeen zijn en niet gaan over individuele zaken.

Het bestuur van Ondernemerd Hoofddorp wil graag uw vragen verzamelen en inventariseren, zodat zij ook de politieke deelnemers aan het debat enige voorbereiding kunnen geven.

Uw vragen kunt u mailen aan info@ondernemendhoofddorp.nl .
Alle lijsttrekkers en de beoogde economische woordvoerders worden uitgenodigd. De opzet is dat er na een plenair debat met de 7 lijsttrekkers van de grotere fracties aan 4 tot 5 tafels over specifieke thema’s als detailhandel, bedrijventerreinen, bereikbaarheid en wet en regelgeving wordt gesproken. Het definitieve programma volgt nog. Maar voor vragen voor de politiek en andere suggesties houden wij ons aanbevolen.

Datum:
oktober 30