• Dit event is voorbij.

Voorlichtingsbijeenkomst over de Mededingingswet in Den Haag

maart 19 @ 15:30 - 18:30

€55

VNO-NCW en MKB-Nederland organiseren samen met de Autoriteit Consument & Markt (ACM) een serie voorlichtingsbijeenkomsten getiteld ACM: toezicht op concurrentie.
Deze bijeenkomst is interessant voor u, bijvoorbeeld als u wilt samenwerken met andere ondernemers, of als u concurrentie van (lokale) overheden ervaart.

De regels van de Mededingingswet

Iedere ondernemer heeft te maken met de Mededingingswet. Maar het is best ingewikkeld om de mededingingsregels toe te passen op de eigen situatie. Wat mag nu wel of niet, en onder welke omstandigheden? Wij horen vaak dat ondernemers twijfelen over toepassing van de regels en daarom maar afzien van samenwerking met andere partijen, bang voor sancties wanneer zij de wet onverhoopt toch overtreden. Dat is niet de bedoeling van de wet, die juist moet zorgen voor gezonde marktwerking. Na deze bijeenkomst weet u waar u op moet letten als het om samenwerking met andere ondernemers of concurrentie met overheden gaat.

Programma

Allereerst zal de ACM vertellen over haar werkwijze en wat wel en niet mag als ondernemers willen samenwerken. Daarna gaat de ACM in op de praktijk van adviesprijzen van leveranciers (verticale prijsbinding). Tenslotte vertelt de ACM over de regels waar overheden zich aan moeten houden wanneer zij met u concurreren (Wet Markt en Overheid).

Er is gelegenheid voor het stellen van vragen. U kunt deze ook vooraf indienen. De ACM kan niet ingaan op specifieke casussen.

15.30 uur  Inloop en registratie

16.00 uur  Opening door dagvoorzitter

16.05 uur  Introductie ACM en toelichting op de Mededingingswet door ACM (Verticale prijsbinding, Markt en overheid)

18.00 uur  Borrel

Deelname, kosten en aanmelden

De toegangsprijs bedraagt € 55,00 (excl. 21% btw) per persoon. Dit bedrag wordt via een éénmalige machtiging van uw rekening afgeschreven. U wordt vriendelijk verzocht deze machtiging (zie antwoordformulier) te ondertekenen.

U kunt zich door middel van bijgaand antwoordformulier opgeven voor deelname aan één van de bijeenkomsten. De verwerking van uw aanmelding vindt plaats in volgorde van binnenkomst.

Kort voor de bijeenkomst ontvangt u nog een bevestiging met aanvullende informatie.

Datum:
maart 19