Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Werksessie ‘Samen in actie voor een sterker mkb’ | MKB & Platform 31 | Zaandam

maart 19 @ 14:00 - 16:30

Platform31, de kennis- en netwerkorganisatie voor stad en regio, organiseert in maart en april vier regionale werksessies voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (mkb) om hun bedrijf toekomstbestendig te maken.

Snelle ontwikkelingen

Ondernemers uit het mkb staan voor een aantal grote uitdagingen, zoals digitalisering, verduurzaming, globalisering, de Brexit en een toenemend gebrek aan gekwalificeerd personeel. Het gaat nu goed met de economie en met het mkb, maar veel kleinere ondernemers hebben moeite de snelle ontwikkelingen bij te benen. Tijdens de werksessie kunnen zij ontdekken hoe andere betrokken partijen zich inzetten voor een toekomstbestendig mkb.

Mkb aan zet

Ondernemers zijn zelf als eerste aan zet om hun onderneming concurrerend te houden en te vernieuwen. In het mkb-actieplan van staatssecretaris Keijzer (Economische Zaken) is extra geld uitgetrokken om het mkb hierbij te prikkelen en te ondersteunen bij hun grote uitdagingen. Dat moeten Rijksoverheid, uitvoeringsorganisaties en regionale overheden samen doen door samen te werken, door te leren van elkaar en door samen het belang van een sterk mkb op de maatschappelijke agenda te houden.

Aan de slag

Tijdens de werksessies gaat u echt aan de slag. U leert wat werkt om het mkb nog beter te ondersteunen, prikkelen en verleiden. Welke methodieken zijn opschaalbaar? Wat zijn daarvoor de randvoorwaarden? Deelnemers worden uitgedaagd om een bijdrage te leveren: waar wilt u zich voor inzetten? Wie of wat heeft u daarbij nodig? U maakt concrete vervolgafspraken om de energie en inspiratie om te zetten in actie.

Doelgroep

De regionale werksessies zijn bedoeld voor iedereen die een bijdrage levert aan de ontwikkeling van economie en werkgelegenheid en actief is op de ondersteuning van het mkb. Dan gaat het om professionals werkzaam bij gemeenten, provincies, regionale ontwikkelmaatschappijen, samenwerkingsverbanden tussen overheid, ondernemingen en onderwijs, onderwijs- en kennisinstellingen, financiers en (vertegenwoordigers van) ondernemers.

Sessie in de regio Amsterdam

Dinsdag 19 maart, Zaandam

Kosten: Deelname is kosteloos.

Aanmelden: U kunt u hier aanmelden.

Gegevens

Datum:
maart 19
Tijd:
14:00 - 16:30
Evenement Categorie:
Website:
https://www.mkb.nl/weekbulletin/samen-actie-voor-een-sterker-mkb

Locatie

Gemeente Zaanstad
Nederland + Google Maps