Oos Kesbeke van Kesbeke Fijne Tafelzuren heeft de Amsterdamse Ondernemersprijs 2016 gewonnen. Hij ontving de prijs uit handen van Udo Kock, wethouder Financiën van de gemeente Amsterdam. “Deze prijs is heel belangrijk voor Amsterdam omdat ondernemers belangrijk zijn voor de stad. En dat willen wij ook aan iedereen die niet onderneemt laten zien.” Het bedrijf is specialist in het inleggen van groenten en fruit in de meest uiteenlopende smaken en verpakkingen.

Oos Kesbeke werd door een vakjury en aanwezige deelnemers gekozen uit een top 3 van finalisten. De andere finalisten waren: Susannah van Rabenswaay van Het Kinderhonk en Rogier van Camp van Leapp Group International. Volgens de jury is Oos Kesbeke is een ondernemer met een enorme passie voor zijn vak. Met zijn ervaring en zijn netwerk in culinair Nederland heeft hij van familiebedrijf Kesbeke een begrip gemaakt. Kesbekeproducten worden in alle grote supermarktketens verkocht en gebruikt in toprestaurants. Het bedrijf neemt werknemers aan uit alle bevolkingsgroepen, van werknemers met een beperking tot aan statushouders.

Winnaar de Amsterdamse Ondernemersprijs 2016 Winnaar Amsterdamse Ondernemersprijs

Amsterdamse Ondernemersprijs

De Amsterdamse Ondernemersprijs is de beloning voor de Amsterdamse ondernemer die uitblinkt in creatief en innovatief ondernemerschap. De prijs werd voor de negende keer uitgereikt op initiatief van de gemeente Amsterdam, MKB-Amsterdam, Rabobank, Het Parool, De Ondernemer en Marktlink. Niet eerder streden zoveel ondernemers voor de titel Amsterdamse Ondernemer. Maar liefst 81 ondernemers hadden zich aangemeld. De verkiezing en uitreiking vindt plaats tijdens de Week van de Ondernemer, al jarenlang het grootste en best gewaardeerde ondernemersevent van Nederland. Het thema van 2016 is Building Better Business.

Winnaars vorige edities

2015: Henk Janssen, Lightwell // 2014: Henk Jan Beltman, Tony’s Chocolonely // 2013: Philip Hillege van Skin Cosmetics // 2012: Duncan Stutterheim van ID&T // 2011: Ralph Cohen van IceMobile // 2010: Felix Guttmann van Canal Company // 2009: Maarten Beucker Andreae van TTY Internet Solutions // 2008: Atilla Aytekin van Triodor Software.

Verdere informatie

Kijk op www.amsterdam.nl/ondernemersprijs en op de website van Week van de Ondernemer.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Bart Drenth

Bart Drenth

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Energie besparen?

Energie besparen?

De wattjemoetweten (Watt) campagne informeert ondernemers over de informatieplicht energiebesparing. De focus van de campagne verschuift naar energiebesparing: www.wattjemoetweten.nl. Meerdere ondernemers zijn geïnterviewd voor de campagne waaronder Klaas Fuite van Bakkerij Fuite. Dit familiebedrijf heeft de afgelopen drie jaar de CO2 footprint van het bedrijf met 30% weten te verminderen.

MKB TV: duurzaam ondernemen in tijden van crisis

MKB TV: duurzaam ondernemen in tijden van crisis

Duurzaam ondernemen in de crisis, is dat realistisch? Veel mkb’ers hebben nu wel wat anders aan het hoofd. In deze crisis lijkt het handig om investeringen uit te stellen, of toch niet?  Olof van der Gaag, voorzitter Duurzaamheidsraad Amsterdam: “doe het juist nu, het...

Opmerkelijk ondernemen, column Bert Bos

Opmerkelijk ondernemen, column Bert Bos

Toch weer een Belg, flitste het door mijn hoofd toen ik het nieuwe plan las om van Amsterdam een allesomvattende stad te maken. Allesomvattend is Inclusief Noord. Sinds de aanleg van het Centraal Station eind 19e eeuw was de doorslaggevende brug vanuit het centrum...

Ingewikkelde vergunningaanvragen

Ingewikkelde vergunningaanvragen

Gemeenten in de regio werken behoorlijk soepel mee aan plannen van ondernemers om te kunnen functioneren in de anderhalve meter economie. Voor sommige aanvragen ligt dat ingewikkeld omdat er meerdere bestuurslagen en beleidsafdelingen bij betrokken zijn. Dit speelt...

RED WAT ER TE REDDEN VALT

RED WAT ER TE REDDEN VALT

Een open brief van onze voorzitter aan de gemeenteraad: stel een taskforce in. Steunmaatregelen van de overheid zijn en blijven nodig. Maar ze zijn niet genoeg. Omdat financiële steun altijd maar een deel van de kosten dekt en uitstel van betaling geen afstel is. Het enige wat deze bedrijven kan redden is dat hun omzet weer op peil komt. En wel zo snel mogelijk.

Manifesto voor duurzaam en circulair ondernemen

Manifesto voor duurzaam en circulair ondernemen

Precies vijf jaar geleden werd Manifesto opgericht, één van de initiatiefnemers is Erik Friedeberg. Hij vertelt zijn verhaal, drijfveren en zijn motivatie om deze duurzame coöperatie te starten en uit te bouwen. Met crowdfunding wil hij zijn succesvolle duurzame...