Traditiegetrouw organiseerden wij ook dit jaar op de eerste officiële dag van de lente onze jaarlijkse lenteborrel die bol stond van de energie!

Tijdens het uitverkochte evenement (mogelijk gemaakt door Rabobank Amsterdam) op 21 maart j.l. kregen alle aanwezigen een bijzonder en uiteenlopend programma voorgeschoteld in een prachtige ambiance; de nieuwe Glasgow ’72 Lounge in de Johan Cruijff ArenA.

Leden, partners en genodigden konden zich tijdens deze middag laten inspireren door andere ondernemers, politici en bijzondere gasten.

Netwerktafels
Voorafgaand aan het plenaire programma presenteerden partners van MKB Amsterdam zich aan netwerktafels aan ondernemend Amsterdam. Hieronder vindt u een kort overzicht van de onderwerpen aan de netwerktafels:

 • De uitdagingen van HR/Recruitment binnen de arbeidsmarkt (door Projob)
 • Ontdek hoe energiewetgeving u als ondernemer geld oplevert! (door Essent Zakelijk)
 • Financieren van Innovatief MKB (door PIM NH)
 • Snel grote bekendheid genereren bij de massa? MKB Billboard Pitch (door JC Decaux)
 • Video marketing is hot! Bereik je klanten met de juiste video strategie (door Stickfilm)
 • Wat zijn de ingrediënten voor een 9+ organisatie? (door CMC Consulting)
 • Hoe pas jij thema’s zoals digitalisatie, circulaire economie en energietransitie toe in je onderneming? (d0or Rabobank Amsterdam)
 • Energietransitie in het MKB; www.wattmoetjedoen.nl (door MKB Amsterdam)
 • Future of Online Event Technology (door Networktables)


Plenair programma ‘Nieuwe Energie in het MKB!
Onder moderatie van voorzitter Bart Drenth werden aanwezigen vervolgens o.a. geïnformeerd over de Informatieplicht Energiebesparing (Jacco Vonhof), de visie van wethouder Duurzaamheid op duurzaam ondernemen in de stad Amsterdam (Marieke van Doorninck) en de standpunten van brancheorganisatie Techniek Nederland (Doekle Terpstra). Ook de kersverse directievoorzitter van Rabobank Amsterdam, Barbara Baarsma, stak vol positieve energie van wal over de kansen voor het MKB op het vlak van circulair ondernemerschap!

Aansluitend spraken enkele onderscheidende ondernemers over hun uitdagingen en activiteiten op het gebied van duurzaamheid, circulair ondernemen en energiebesparende maatregelen.

 1. Johan Cruijff Arena | Mega-batterij – uniek energieopslagsysteem
  Allereerst lichtte Henk van Raan (Chief Innovation Officer JC ArenA) het unieke energie-opslagsysteem van het stadion toe. Het opslagsysteem bestaat uit tweedehands batterijen uit elektrische auto’s. Bekijkt u vooral deze inspirerende video van het energie-opslagsysteem.

  Belangrijkste uitdaging: Opslag is stap 1, maar hoe gaan wij al deze energie-overvloed straks slim benutten?

 2. Felyx | E-scooter sharing
  Sandro van de Looij (Citymanager Amsterdam) vertelde over zijn succesvolle scale-up die gedeelde elektrische scooters aanbiedt als een nieuw disruptief mobiliteitsconcept en bijdrage aan het autoluw maken van de stad Amsterdam.

  Wij zijn trots op onze bijdrage aan een autoluwe stad door het bieden van een alternatief voor gebruik van de auto en de taxi

 3. De Dakdokters | Maken de stad gezond
  Tot slot gaf Friso Klapwijk (directeur De Dakdokters) uitleg over zijn visie op het gezonder maken van de stad vanuit het standpunt ‘van zwart dak naar groen dak!’ Hoe? Door daken van panden zoveel mogelijk groen te geven. In feite geven zij een stukje natuur terug aan de stad. Sinds 2010 transformeren De Dakdokters het ongebruikte dakoppervlak naar plekken voor natuurontwikkeling, recreatie, wateropslag en voedselproductie.

  Belangrijkste uitdaging: Investeer in koppeling van duurzame oplossingen! Blijf investeren in groen!


Dankwoord

MKB Amsterdam dankt alle gasten, betrokken partners en in het bijzonder evenementpartner Rabobank Amsterdam voor het mogelijk maken van deze editie. Samen maken we de stad en regio economisch sterker!

Bekijk tenslotte onderstaande video die een goede indruk geeft van het evenement (Video: StickFilm)

Op onze Facebook-pagina hebben wij een aantal foto’s geplaatst. Bekijk ze hier.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Bart Drenth

Bart Drenth

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Coaching ondernemers

Coaching ondernemers

Zit je als ondernemer op dit moment in zwaar weer? Maak gebruik van gratis professionele coaching van de Stichting Ondernemersklankbord (OKB). Normaal gesproken betalen ondernemers een eigen bijdrage van 150 euro. Het ministerie van EZK geeft meer subsidie aan het...

Stoppen of doorgaan met je bedrijf?

Stoppen of doorgaan met je bedrijf?

Ondernemers zijn van nature optimistisch. Maar wat als het gewoon niet meer gaat? Tweederde van de ondernemers heeft een omzetdaling van meer dan twintig procent. Een deel daarvan maakt helemaal geen omzet meer. Op tijd stoppen is dan echt de meest verstandige keuze,...

Hoe gaat het bij de Rabobank?

Hoe gaat het bij de Rabobank?

We horen veel van de onderhandelingspartijen bij het kabinet en van ondernemers hoe het gaat in deze tijden van coronacrises. Hoe gaat het eigenlijk bij de banken? Hoe beleven zij deze crisis? Wouter Stevens, directielid Rabobank Amsterdam, geeft een inkijk in hoe de...

De anderhalve meter economie, hoe geven ondernemers hier vorm aan?

De anderhalve meter economie, hoe geven ondernemers hier vorm aan?

Winkelcentrum Boven ’t IJ Als je door het winkelcentrum loopt zie je overal stickers, bordjes op de lantaarnpalen met anderhalve meter afstand. Graffiti op de stoeptegels geeft de looprichting aan. Daan Woudhuysen, voorzitter winkelcentrum: “we hebben de winkeliers...

MKB TV: ondernemen in de anderhalve meter economie

MKB TV: ondernemen in de anderhalve meter economie

Op de Nieuwendijk is het op sommige plekken zo stil dat er eenden over straat lopen. In deze aflevering zijn ondernemers aan het woord van de Nieuwendijk die graag willen dat mensen weer komen winkelen. En hun ideeën voor de anderhalve meter economie. Waaronder Marcel...