Op 28 januari vond een mooie ontmoeting plaats tussen Ondernemend Amsterdam en Inholland Diemen in de vorm van een Kenniscafé in het bijzijn van onze voorzitter.

Zowel bij Amsterdamse ondernemers als bij studenten en docenten van de opleidingen Business Studies en Accountancy/Bedrijfseconomie van Hogeschool Inholland Diemen bestond de behoefte om de banden tussen onderwijs en werkveld nog verder aan te halen. Aldus ontstond het idee voor een kenniscafé waarin een aantal elementen samenkwam: een inspirerende inleiding en workshops rondom ondernemerschap (zo zette Bart Drenth, voorzitter MKB Amsterdam, het hoger onderwijs even flink ‘op scherp’…) en een levendige ‘Mix & Match’ netwerkborrel waar serieus ‘zaken’ werd gedaan tussen studenten en organisaties. Als slagroom op de taart werd het vernieuwde MKB-loket van Inholland Diemen, vraagbaak voor organisaties en ondernemers, geopend. Het evenement werd zeer goed bezocht door een enthousiast publiek, bestaande uit ondernemers en studenten en medewerkers van Inholland.

MKB-loket

Marcel Nollen van het College van Bestuur van Hogeschool Inholland opende het MKB-loket. Dit MKB-loket gaat concrete matches tot stand brengen tussen studenten en het MKB en organisaties in groot-Amsterdam. Dit kan door middel van zowel stage- en afstudeeropdrachten maar ook voor korter durende projecten of specifiekere bedrijfskundige vragen wil het MKB-loket u graag van dienst zijn.
Bezoek de website van het MKB-loket om de mogelijkheden te bekijken.

 

Stage- en Afstudeerportal

Naast het MKB-loket is Hogeschool Inholland een van de deelnemende scholen aan de Stage- en Afstudeerportal (S.T.A.P). In deze portal kunnen bedrijven hun stage- en afstudeeropdrachten voorleggen aan onder meer studenten van Hogeschool Inholland en/of andere hogescholen.

 

Business Research Centre: Trends

Het Business Research Centre, een onderzoeksgroep binnen het domein  Business, Finance & Law, heeft een verkennend onderzoek uitgevoerd naar ontwikkelingen in het economisch domein en de gevolgen daarvan voor organisatie en werk. Uit dit onderzoek kwamen veertien business trends die laten zien dat organisatiestructuren, banen en grenzen verdwijnen of veranderen. Hier vindt u de link naar het boekje waarin de trends beschreven staan.
Wij hopen u bij een volgende gelegenheid graag weer te mogen begroeten!

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Bart Drenth

Bart Drenth

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Energie besparen?

Energie besparen?

De wattjemoetweten (Watt) campagne informeert ondernemers over de informatieplicht energiebesparing. De focus van de campagne verschuift naar energiebesparing: www.wattjemoetweten.nl. Meerdere ondernemers zijn geïnterviewd voor de campagne waaronder Klaas Fuite van Bakkerij Fuite. Dit familiebedrijf heeft de afgelopen drie jaar de CO2 footprint van het bedrijf met 30% weten te verminderen.

MKB TV: duurzaam ondernemen in tijden van crisis

MKB TV: duurzaam ondernemen in tijden van crisis

Duurzaam ondernemen in de crisis, is dat realistisch? Veel mkb’ers hebben nu wel wat anders aan het hoofd. In deze crisis lijkt het handig om investeringen uit te stellen, of toch niet?  Olof van der Gaag, voorzitter Duurzaamheidsraad Amsterdam: “doe het juist nu, het...

Opmerkelijk ondernemen, column Bert Bos

Opmerkelijk ondernemen, column Bert Bos

Toch weer een Belg, flitste het door mijn hoofd toen ik het nieuwe plan las om van Amsterdam een allesomvattende stad te maken. Allesomvattend is Inclusief Noord. Sinds de aanleg van het Centraal Station eind 19e eeuw was de doorslaggevende brug vanuit het centrum...

Ingewikkelde vergunningaanvragen

Ingewikkelde vergunningaanvragen

Gemeenten in de regio werken behoorlijk soepel mee aan plannen van ondernemers om te kunnen functioneren in de anderhalve meter economie. Voor sommige aanvragen ligt dat ingewikkeld omdat er meerdere bestuurslagen en beleidsafdelingen bij betrokken zijn. Dit speelt...

RED WAT ER TE REDDEN VALT

RED WAT ER TE REDDEN VALT

Een open brief van onze voorzitter aan de gemeenteraad: stel een taskforce in. Steunmaatregelen van de overheid zijn en blijven nodig. Maar ze zijn niet genoeg. Omdat financiële steun altijd maar een deel van de kosten dekt en uitstel van betaling geen afstel is. Het enige wat deze bedrijven kan redden is dat hun omzet weer op peil komt. En wel zo snel mogelijk.

Manifesto voor duurzaam en circulair ondernemen

Manifesto voor duurzaam en circulair ondernemen

Precies vijf jaar geleden werd Manifesto opgericht, één van de initiatiefnemers is Erik Friedeberg. Hij vertelt zijn verhaal, drijfveren en zijn motivatie om deze duurzame coöperatie te starten en uit te bouwen. Met crowdfunding wil hij zijn succesvolle duurzame...