Haarlem, 16 mei 2017

Koninklijke Vezet, KeyKeg | Lightweight Containers en Drukkerij Proja gekroond tot Beste Ondernemingen van Noord-Holland

Publieksprijs voor Fort Resort Beemster

HAARLEM – Theater De Philharmonie in Haarlem was woensdagavond gevuld met deelnemers en belangstellenden voor alweer de 12e editie van de Ondernemingsverkiezing Noord-Holland. Tijdens deze feestelijke avond werden Koninklijke Vezet (Grootbedrijf), KeyKeg | Lightweight Containers (MKB Midden) en Drukkerij Proja (MKB Klein) verkozen tot winnaars. Daarnaast werd Fort Resort Beemster beloond met de welverdiende Publieksprijs.

Op het podium van de finaleavond beland je als onderneming niet zomaar. In de afgelopen maanden streden honderden bedrijven om de inmiddels felbegeerde titel. De dertig finalisten lieten zich op de verkiezingsavond van hun allerbeste kant zien. Hierna was het aan de jury om per categorie een winnaar te kiezen. Voor deze editie ontving de organisatie een recordaantal aanmeldingen. “Hieruit blijkt wel hoe zeer de verkiezing leeft in Noord Holland”, aldus Renilt Suijkerbuijk, voorzitter van de stuurgroep OVNH.

Onderscheidend

De deelnemers worden door de jury beoordeeld op alle facetten van het ondernemerschap. Echt onderscheidend zijn, dat is waar het om gaat bij de OVNH. Daarmee tonen deze ondernemingen aan de drijvende kracht te zijn van de economie in Noord-Holland.

De Philharmonie in Haarlem zat woensdagavond vol met deelnemers en belangstellenden. Presentator Rens de Jong begeleide de avond, de finalisten moesten deze editie voor het eerst een “pitch” op het podium geven waarna de jury tot haar eindoordeel kwam. Daarnaast werd de avond muzikaal omlijst door zangeres Kimberly Maasdamme en was er een spectaculair optreden van illusionist Victor Mids.

Winnaars

Bij Koninklijke Vezet staat alles in het teken om met smaakvolle maaltijden en producten van vers gesneden groente en fruit het mensen makkelijker te maken om gezonder te leven. Cruciaal daarbij is om te blijven innoveren in bestaande en nieuwe producten, goede samenwerking met klant, telers en partners in de regio.

KeyKeg | Lightweight Containers is een familiebedrijf met een innovatieve ondernemerscultuur.
Ze ontwerpen, ontwikkelen en produceren lichtgewicht, eenmalige fusten voor de drankenindustrie. De KeyKeg en de UniKeg zijn revolutionaire verpakkingen van de allerhoogste kwaliteit en worden wereldwijd gebruikt.

Drukkerij Proja uit Alkmaar is hét adres voor het complete traject van conceptontwikkeling en creatief design tot offset én digitaal drukken, afwerking en voorraadbeheer. Grafische professionals die blijven innoveren.

Publieksprijswinnaar Fort Resort Beemster is een eco chique Spa & Wellness resort, onderdeel van de Stelling van Amsterdam, Unesco Werelderfgoed.
Het is een zeer innovatief bedrijf en heeft duurzaamheid en MVO hoog in het vaandel.

Een compilatie van beelden van de finale-avond is vanaf morgen te vinden op: www.ovnh.nl.

Partners en sponsors van de Ondernemingsverkiezing Noord-Holland zijn: Provincie Noord-Holland en Randstad (hoofdsponsors), MKB Amsterdam, ABN AMRO, Nationale Nederlanden, Telegraaf Media Groep, RSM, NH Media, Starletti, Landgoed Duin & Kruidberg en Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem. 

Bron: www.ovnh.nl

 

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Bart Drenth

Bart Drenth

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Energie besparen?

Energie besparen?

De wattjemoetweten (Watt) campagne informeert ondernemers over de informatieplicht energiebesparing. De focus van de campagne verschuift naar energiebesparing: www.wattjemoetweten.nl. Meerdere ondernemers zijn geïnterviewd voor de campagne waaronder Klaas Fuite van Bakkerij Fuite. Dit familiebedrijf heeft de afgelopen drie jaar de CO2 footprint van het bedrijf met 30% weten te verminderen.

MKB TV: duurzaam ondernemen in tijden van crisis

MKB TV: duurzaam ondernemen in tijden van crisis

Duurzaam ondernemen in de crisis, is dat realistisch? Veel mkb’ers hebben nu wel wat anders aan het hoofd. In deze crisis lijkt het handig om investeringen uit te stellen, of toch niet?  Olof van der Gaag, voorzitter Duurzaamheidsraad Amsterdam: “doe het juist nu, het...

Opmerkelijk ondernemen, column Bert Bos

Opmerkelijk ondernemen, column Bert Bos

Toch weer een Belg, flitste het door mijn hoofd toen ik het nieuwe plan las om van Amsterdam een allesomvattende stad te maken. Allesomvattend is Inclusief Noord. Sinds de aanleg van het Centraal Station eind 19e eeuw was de doorslaggevende brug vanuit het centrum...

Ingewikkelde vergunningaanvragen

Ingewikkelde vergunningaanvragen

Gemeenten in de regio werken behoorlijk soepel mee aan plannen van ondernemers om te kunnen functioneren in de anderhalve meter economie. Voor sommige aanvragen ligt dat ingewikkeld omdat er meerdere bestuurslagen en beleidsafdelingen bij betrokken zijn. Dit speelt...

RED WAT ER TE REDDEN VALT

RED WAT ER TE REDDEN VALT

Een open brief van onze voorzitter aan de gemeenteraad: stel een taskforce in. Steunmaatregelen van de overheid zijn en blijven nodig. Maar ze zijn niet genoeg. Omdat financiële steun altijd maar een deel van de kosten dekt en uitstel van betaling geen afstel is. Het enige wat deze bedrijven kan redden is dat hun omzet weer op peil komt. En wel zo snel mogelijk.

Manifesto voor duurzaam en circulair ondernemen

Manifesto voor duurzaam en circulair ondernemen

Precies vijf jaar geleden werd Manifesto opgericht, één van de initiatiefnemers is Erik Friedeberg. Hij vertelt zijn verhaal, drijfveren en zijn motivatie om deze duurzame coöperatie te starten en uit te bouwen. Met crowdfunding wil hij zijn succesvolle duurzame...