MKB-stagebedrijven, vertel ons over je ervaring als stagebedrijf.

Bij MKB Amsterdam hebben we een aantal speerpunten waar we ons als belangenbehartiger van MKB ondernemers, in de regio Groot Amsterdam, sterk voor willen maken. Elk speerpunt heeft een werkgroep van bestuursleden die zich op vrijwillige basis inzet voor het speerpunt.

De werkgroep Arbeidsmarkt & Onderwijs is bezig met een project met als thema “Hoe kunnen we bewerkstelligen dat het MKB en de MBO / HBO onderwijsinstellingen, in de regio Groot Amsterdam, elkaar beter kunnen vinden inzake het vervullen van stage plaatsen”. We willen erachter komen wat de beleving is van MKB-stagewerkgevers.

We hebben een korte vragenlijst gemaakt om hierachter te komen. Ben je MKB stagewerkgever? Fijn als je het wilt invullen! Heb je zelf geen ervaring met stagiaires maar kent je een andere werkgever die dat wel heeft, fijn als je het met deze werkgever wilt delen. Zo gaat je naar de vragenlijst…

  1. Het blogartikel op WerkWeb.net met uitleg en daarin een link naar de vragenlijst. https://www.werkweb.net/speerpunt-arbeidsmarkt-onderwijs
  2. De link direct naar de vragenlijst https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSexwnLOQfVPoNZQrVUbtq75WsC9eUkuXk7wGKfYuzxbbUEwlQ/viewform
Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Marja Meijer

Marja Meijer

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Nieuwe aflevering MKB TV: dit is het moment om te innoveren

Nieuwe aflevering MKB TV: dit is het moment om te innoveren

Een crisis is hét moment om nieuwe businessmodellen en nieuwe technologieën uit te proberen. Dit is een belangrijke les uit het verleden. Hoe doen MKB bedrijven dit in deze crisis? MKB TV gaat deze week over hun ervaringen en de tips die ze voor jou hebben.

Winnaar Product van de maand: Jitske Naberman van Dutch Museum Gift Shop

Winnaar Product van de maand: Jitske Naberman van Dutch Museum Gift Shop

Dutch Museum Gift Shop is door een vakjury van MKB-Amsterdam gekozen als ‘Product van de Maand’. Dat stond voor deze ene keer helemaal in het teken van producten die van nut zijn in de coronacrisis. DMGS is een online platform voor museumwinkels met als doel musea extra inkomsten te genereren in de anderhalve meter economie. De winnares Jitske Naberman over ondernemen en digitalisering: “ga zo snel mogelijk aan de slag. Volg (veelal gratis) webinars, ga uitzoeken wat de concurrentie doet. Bedenk wat jij belangrijk vindt.”

Sta niet stil en innoveer

Sta niet stil en innoveer

Whello is een online marketingbureau. Voor de crisis zat het kantoor van Whello vol, nu werken de mensen voor een deel thuis. Alles wat zij daarvoor nodig hebben is een wifi- verbinding en hun laptop. Zo werken ze met tools als Google business en chatprogramma Slack volledig in de Cloud. We vragen aan Serge de Sousa co-founder van Whello wat zijn advies is aan MKB’ers in deze coronatijden.

Mediation Amsterdam, online dienstverlening heeft ook voordelen

Mediation Amsterdam, online dienstverlening heeft ook voordelen

Tabitha van den Berg, partner bij Mediation Amsterdam, ondersteunt ondernemers in conflictmanagement. Welke stappen maken de mediators in deze tijden van digitalisering? Welke adviezen hebben zij voor ondernemers die nu met spanningen te maken hebben?

Coaching ondernemers

Coaching ondernemers

Zit je als ondernemer op dit moment in zwaar weer? Maak gebruik van gratis professionele coaching! Normaal gesproken betalen ondernemers een eigen bijdrage van 150 euro. Het ministerie van EZK geeft meer subsidie aan het OKB.Staatssecretaris Mona Keijzer wil naast financiële steun ook naar andere manieren zoeken om ondernemers bij te staan.