MKB-Amsterdam praat al enige maanden mee over de renovatiewerkzaamheden van de Piet Heintunnel. Dit werk zal starten in april 2021 en duren tot juni 2022. In die tijd zal de tunnel zijn afgesloten voor alle verkeer, behalve tram 26. De gemeente is nu actief in overleg met ondernemers om de overlast straks te beperken.

Dagelijks rijden er 30.000 voertuigen door deze tunnel uit 1997 en vanwege de nieuwe Tunnelwet is hij nu aan een grootscheepse renovatie toe. De gemeente kijkt naar omrijdroutes via de IJ-tunnel (S116) en de Gooiseweg (S112) en probeert het woon-werkverkeer tijdens het werk te verminderen en meer te spreiden over de dag via zogenaamde ‘spitsmijdingen’.

Guido Frankfurther, vicevoorzitter MKB-Amsterdam: “Ontzettend goed dat we nu al om de tafel met de gemeente zitten, want alle ondernemers krijgen hiermee te maken, zeker aan de oostkant van de stad en het Centrum. Bij eerdere stremmingen op de DeRuyterkade achter het Centraal Station, hebben we gezien dat de vertraging kan oplopen tot een uur. Leveranciers en het personenvervoer moeten hier vroegtijdig op anticiperen, ook al is het nu nog koffiedik kijken in verband met de Coronacrisis”.

De gemeente gaat de ingebrachte ideeën over de verkeersmaatregelen nu verder uitwerken. Voor meer informatie:https://www.amsterdam.nl/projecten/tunnels/deelprojecten/piet-heintunnel/

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Marcia Appels

Marcia Appels

Hoofdredacteur en communicatiemanager MKB-Amsterdam.

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Nieuwe aflevering MKB TV: dit is het moment om te innoveren

Nieuwe aflevering MKB TV: dit is het moment om te innoveren

Een crisis is hét moment om nieuwe businessmodellen en nieuwe technologieën uit te proberen. Dit is een belangrijke les uit het verleden. Hoe doen MKB bedrijven dit in deze crisis? MKB TV gaat deze week over hun ervaringen en de tips die ze voor jou hebben.

Winnaar Product van de maand: Jitske Naberman van Dutch Museum Gift Shop

Winnaar Product van de maand: Jitske Naberman van Dutch Museum Gift Shop

Dutch Museum Gift Shop is door een vakjury van MKB-Amsterdam gekozen als ‘Product van de Maand’. Dat stond voor deze ene keer helemaal in het teken van producten die van nut zijn in de coronacrisis. DMGS is een online platform voor museumwinkels met als doel musea extra inkomsten te genereren in de anderhalve meter economie. De winnares Jitske Naberman over ondernemen en digitalisering: “ga zo snel mogelijk aan de slag. Volg (veelal gratis) webinars, ga uitzoeken wat de concurrentie doet. Bedenk wat jij belangrijk vindt.”

Sta niet stil en innoveer

Sta niet stil en innoveer

Whello is een online marketingbureau. Voor de crisis zat het kantoor van Whello vol, nu werken de mensen voor een deel thuis. Alles wat zij daarvoor nodig hebben is een wifi- verbinding en hun laptop. Zo werken ze met tools als Google business en chatprogramma Slack volledig in de Cloud. We vragen aan Serge de Sousa co-founder van Whello wat zijn advies is aan MKB’ers in deze coronatijden.

Mediation Amsterdam, online dienstverlening heeft ook voordelen

Mediation Amsterdam, online dienstverlening heeft ook voordelen

Tabitha van den Berg, partner bij Mediation Amsterdam, ondersteunt ondernemers in conflictmanagement. Welke stappen maken de mediators in deze tijden van digitalisering? Welke adviezen hebben zij voor ondernemers die nu met spanningen te maken hebben?

Coaching ondernemers

Coaching ondernemers

Zit je als ondernemer op dit moment in zwaar weer? Maak gebruik van gratis professionele coaching! Normaal gesproken betalen ondernemers een eigen bijdrage van 150 euro. Het ministerie van EZK geeft meer subsidie aan het OKB.Staatssecretaris Mona Keijzer wil naast financiële steun ook naar andere manieren zoeken om ondernemers bij te staan.