MKB-Amsterdam praat al enige maanden mee over de renovatiewerkzaamheden van de Piet Heintunnel. Dit werk zal starten in april 2021 en duren tot juni 2022. In die tijd zal de tunnel zijn afgesloten voor alle verkeer, behalve tram 26. De gemeente is nu actief in overleg met ondernemers om de overlast straks te beperken.

Dagelijks rijden er 30.000 voertuigen door deze tunnel uit 1997 en vanwege de nieuwe Tunnelwet is hij nu aan een grootscheepse renovatie toe. De gemeente kijkt naar omrijdroutes via de IJ-tunnel (S116) en de Gooiseweg (S112) en probeert het woon-werkverkeer tijdens het werk te verminderen en meer te spreiden over de dag via zogenaamde ‘spitsmijdingen’.

Guido Frankfurther, vicevoorzitter MKB-Amsterdam: “Ontzettend goed dat we nu al om de tafel met de gemeente zitten, want alle ondernemers krijgen hiermee te maken, zeker aan de oostkant van de stad en het Centrum. Bij eerdere stremmingen op de DeRuyterkade achter het Centraal Station, hebben we gezien dat de vertraging kan oplopen tot een uur. Leveranciers en het personenvervoer moeten hier vroegtijdig op anticiperen, ook al is het nu nog koffiedik kijken in verband met de Coronacrisis”.

De gemeente gaat de ingebrachte ideeën over de verkeersmaatregelen nu verder uitwerken. Voor meer informatie:https://www.amsterdam.nl/projecten/tunnels/deelprojecten/piet-heintunnel/