Op zoek naar net afgestudeerden?

Kleinere en middelgrote bedrijven hebben soms moeite zich goed in de kijker te spelen bij young professionals, terwijl ze op zoek zijn naar goed personeel. Hiervoor heeft de Hogeschool van Amsterdam de Young Professional Pool (YPP) bedacht. In de Young Professional Pool maken net afgestudeerde professionals en bedrijven kennis met elkaar. Young professionals werken drie periodes van zes maanden bij een start-up of mkb-bedrijf in Amsterdam en omgeving. Young professionals willen zich ontwikkelen door bij verschillende bedrijven te werken én onderdeel te zijn van een community (pool) waar je elkaar ontmoet en van elkaar leert.

 

Hoe werkt het?

  1. Young professionals die onlangs bij de HvA zijn afgestudeerd nemen deel aan een selectiegesprek.
  2. Potentiële start-ups en mkb-bedrijven die op zoek zijn naar ambitieuze afgestudeerden nemen deel aan een intakegesprek.
  3. Speeddate – de young professionals en bedrijven maken kennis met elkaar, wie past bij wie?
  4. Resultaat: een marktconform contract van zes maanden, met een proeftijd van een maand.
  5. Tijdens deze zes maanden zijn coaches beschikbaar voor de young professionals. Deze coaches zijn ook het aanspreekpunt voor het bedrijf. De young professionals doen mee aan activiteiten in de pool (intervisie, workshops, inspiratiesessies) en organiseren deze deels zelf.
  6. Na de eerste zes maanden evalueren we met beide partijen. Wat ging goed en wat kan beter?
  7. Opnieuw volgt er een speeddate om matches te creëren voor de tweede werkperiode. Na afloop volgt er weer een evaluatiegesprek met beide partijen om de matching voor de laatste werkperiode van zes maanden zo goed mogelijk te laten verlopen.
  8. De pool groeit en bloeit, er komen steeds meer bedrijven en young professionals bij.

Voor meer informatie kijk op: https://www.hva.nl/ypp/algemeen/algemeen.html
Of neem contact op met Janneke Hohmann: j.hohmann@hva.nl

 

Door | 4 februari 2020 | Nieuws | 0 reacties
Deel dit verhaal, kies je platform!
Share

Over de schrijver: