Kleinere en middelgrote bedrijven hebben soms moeite zich goed in de kijker te spelen bij young professionals, terwijl ze op zoek zijn naar goed personeel. Hiervoor heeft de Hogeschool van Amsterdam de Young Professional Pool (YPP) bedacht. In de Young Professional Pool maken net afgestudeerde professionals en bedrijven kennis met elkaar. Young professionals werken drie periodes van zes maanden bij een start-up of mkb-bedrijf in Amsterdam en omgeving. Young professionals willen zich ontwikkelen door bij verschillende bedrijven te werken én onderdeel te zijn van een community (pool) waar je elkaar ontmoet en van elkaar leert.

 

Hoe werkt het?

  1. Young professionals die onlangs bij de HvA zijn afgestudeerd nemen deel aan een selectiegesprek.
  2. Potentiële start-ups en mkb-bedrijven die op zoek zijn naar ambitieuze afgestudeerden nemen deel aan een intakegesprek.
  3. Speeddate – de young professionals en bedrijven maken kennis met elkaar, wie past bij wie?
  4. Resultaat: een marktconform contract van zes maanden, met een proeftijd van een maand.
  5. Tijdens deze zes maanden zijn coaches beschikbaar voor de young professionals. Deze coaches zijn ook het aanspreekpunt voor het bedrijf. De young professionals doen mee aan activiteiten in de pool (intervisie, workshops, inspiratiesessies) en organiseren deze deels zelf.
  6. Na de eerste zes maanden evalueren we met beide partijen. Wat ging goed en wat kan beter?
  7. Opnieuw volgt er een speeddate om matches te creëren voor de tweede werkperiode. Na afloop volgt er weer een evaluatiegesprek met beide partijen om de matching voor de laatste werkperiode van zes maanden zo goed mogelijk te laten verlopen.
  8. De pool groeit en bloeit, er komen steeds meer bedrijven en young professionals bij.

Voor meer informatie kijk hier …
Of neem contact op met Janneke Hohmann: j.hohmann@hva.nl

 

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Marcia Appels

Marcia Appels

Hoofdredacteur en communicatiemanager MKB-Amsterdam.

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Energie besparen?

Energie besparen?

De wattjemoetweten (Watt) campagne informeert ondernemers over de informatieplicht energiebesparing. De focus van de campagne verschuift naar energiebesparing: www.wattjemoetweten.nl. Meerdere ondernemers zijn geïnterviewd voor de campagne waaronder Klaas Fuite van Bakkerij Fuite. Dit familiebedrijf heeft de afgelopen drie jaar de CO2 footprint van het bedrijf met 30% weten te verminderen.

MKB TV: duurzaam ondernemen in tijden van crisis

MKB TV: duurzaam ondernemen in tijden van crisis

Duurzaam ondernemen in de crisis, is dat realistisch? Veel mkb’ers hebben nu wel wat anders aan het hoofd. In deze crisis lijkt het handig om investeringen uit te stellen, of toch niet?  Olof van der Gaag, voorzitter Duurzaamheidsraad Amsterdam: “doe het juist nu, het...

Opmerkelijk ondernemen, column Bert Bos

Opmerkelijk ondernemen, column Bert Bos

Toch weer een Belg, flitste het door mijn hoofd toen ik het nieuwe plan las om van Amsterdam een allesomvattende stad te maken. Allesomvattend is Inclusief Noord. Sinds de aanleg van het Centraal Station eind 19e eeuw was de doorslaggevende brug vanuit het centrum...

Ingewikkelde vergunningaanvragen

Ingewikkelde vergunningaanvragen

Gemeenten in de regio werken behoorlijk soepel mee aan plannen van ondernemers om te kunnen functioneren in de anderhalve meter economie. Voor sommige aanvragen ligt dat ingewikkeld omdat er meerdere bestuurslagen en beleidsafdelingen bij betrokken zijn. Dit speelt...

RED WAT ER TE REDDEN VALT

RED WAT ER TE REDDEN VALT

Een open brief van onze voorzitter aan de gemeenteraad: stel een taskforce in. Steunmaatregelen van de overheid zijn en blijven nodig. Maar ze zijn niet genoeg. Omdat financiële steun altijd maar een deel van de kosten dekt en uitstel van betaling geen afstel is. Het enige wat deze bedrijven kan redden is dat hun omzet weer op peil komt. En wel zo snel mogelijk.

Manifesto voor duurzaam en circulair ondernemen

Manifesto voor duurzaam en circulair ondernemen

Precies vijf jaar geleden werd Manifesto opgericht, één van de initiatiefnemers is Erik Friedeberg. Hij vertelt zijn verhaal, drijfveren en zijn motivatie om deze duurzame coöperatie te starten en uit te bouwen. Met crowdfunding wil hij zijn succesvolle duurzame...