Geachte wethouder Kock,

De kwaliteit van de financiële administratie laat in de gemeente Amsterdam al heel lang te wensen over. Dat constateerde u zelf ook toen u aantrad als wethouder. Echter, drie jaar na uw aantreden zijn nog lang niet alle problemen verholpen. Sterker nog: er is ten minste één probleem bij gekomen. Met hele nare gevolgen voor ondernemers.

De gemeente is vorig jaar begonnen met het invoeren van een nieuw declaratiesysteem. En dat loopt op verre van soepel. Gegevens uit het oude systeem komen niet goed over in het nieuwe. Met als gevolg dat ondernemers hun rekeningen niet meer betaald krijgen.

Nou begrijpen wij best dat bij ICT iets mis kan gaan. Iedereen die wel eens een nieuwe telefoon heeft gekocht weet dat het overzetten van gegevens soms lastig is. Maar u kunt met die constatering natuurlijk geen genoegen nemen. Ondernemers hebben hun producten of diensten geleverd en moeten gewoon betaald krijgen. Dat is niet meer dan fatsoenlijk. Onze kosten lopen immers ook gewoon door. En van ons ondernemers vraagt u ook dat we onze belastingen, erfpacht en leges op tijd betalen. Uw ambtenaren aanvaarden computerproblemen nooit als excuus als wij eens achter lopen met betalen.

Dus wethouder: kom in actie! Zorg voor een alternatieve werkwijze wanneer de computersystemen niet meewerken. En zorg voor een goede compensatieregeling voor diegenen die lang hebben moeten wachten op hun geld. Ons lijkt redelijk dat u daarbij dezelfde boeteprincipes hanteert als de gemeente oplegt aan ondernemers als wij te laat zijn met het betalen van belastingen. Eerlijk toch?

Met ondernemende groet,

MKB-Amsterdam
Bart Drenth
Voorzitter

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Bart Drenth

Bart Drenth

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Energie besparen?

Energie besparen?

De wattjemoetweten (Watt) campagne informeert ondernemers over de informatieplicht energiebesparing. De focus van de campagne verschuift naar energiebesparing: www.wattjemoetweten.nl. Meerdere ondernemers zijn geïnterviewd voor de campagne waaronder Klaas Fuite van Bakkerij Fuite. Dit familiebedrijf heeft de afgelopen drie jaar de CO2 footprint van het bedrijf met 30% weten te verminderen.

MKB TV: duurzaam ondernemen in tijden van crisis

MKB TV: duurzaam ondernemen in tijden van crisis

Duurzaam ondernemen in de crisis, is dat realistisch? Veel mkb’ers hebben nu wel wat anders aan het hoofd. In deze crisis lijkt het handig om investeringen uit te stellen, of toch niet?  Olof van der Gaag, voorzitter Duurzaamheidsraad Amsterdam: “doe het juist nu, het...

Opmerkelijk ondernemen, column Bert Bos

Opmerkelijk ondernemen, column Bert Bos

Toch weer een Belg, flitste het door mijn hoofd toen ik het nieuwe plan las om van Amsterdam een allesomvattende stad te maken. Allesomvattend is Inclusief Noord. Sinds de aanleg van het Centraal Station eind 19e eeuw was de doorslaggevende brug vanuit het centrum...

Ingewikkelde vergunningaanvragen

Ingewikkelde vergunningaanvragen

Gemeenten in de regio werken behoorlijk soepel mee aan plannen van ondernemers om te kunnen functioneren in de anderhalve meter economie. Voor sommige aanvragen ligt dat ingewikkeld omdat er meerdere bestuurslagen en beleidsafdelingen bij betrokken zijn. Dit speelt...

RED WAT ER TE REDDEN VALT

RED WAT ER TE REDDEN VALT

Een open brief van onze voorzitter aan de gemeenteraad: stel een taskforce in. Steunmaatregelen van de overheid zijn en blijven nodig. Maar ze zijn niet genoeg. Omdat financiële steun altijd maar een deel van de kosten dekt en uitstel van betaling geen afstel is. Het enige wat deze bedrijven kan redden is dat hun omzet weer op peil komt. En wel zo snel mogelijk.

Manifesto voor duurzaam en circulair ondernemen

Manifesto voor duurzaam en circulair ondernemen

Precies vijf jaar geleden werd Manifesto opgericht, één van de initiatiefnemers is Erik Friedeberg. Hij vertelt zijn verhaal, drijfveren en zijn motivatie om deze duurzame coöperatie te starten en uit te bouwen. Met crowdfunding wil hij zijn succesvolle duurzame...