Beste starters en doorgroeiers,

Is een eigen bedrijf beginnen het mooiste wat er is? Waarschijnlijk wel. Iets nieuws verzinnen en zelf ontdekken hoe je dit waar kunt maken is fantastisch. Dat hebben naast jou nog duizenden andere starters in Amsterdam ontdekt. Weet je wat wellicht nog mooier is? Doorgroeien. Met jouw ideeën de markt in Nederland en wellicht ver daarbuiten veroveren. Dát genoegen hebben helaas veel minder ondernemers mogen smaken.

De deeltijdacademie van de Hogeschool van Amsterdam en MKB Amsterdam willen daar wat aan doen. Over wat nodig is om je bedrijf flink te laten groeien is al veel bekend. Er is uitgebreid onderzocht welke factoren je succes brengen en welke je in de weg zitten. Met die kennis kun je veel sneller je doelen bereiken en valkuilen vermijden.

In een masterclass wordt die kennis je op een presenteerblaadje aangeboden. Geen lange theoretische verhandelingen, maar bondig samengevatte informatie waar je direct mee aan de slag kunt. Je hebt het als ondernemer immers al druk genoeg. Daarnaast vertellen ervaren ondernemers over wat ze er mooi aan vinden om hun bedrijf te laten groeien, wat er moeilijk aan was en hoe ze dit uiteindelijk is gelukt.

De masterclass omvat drie cursusdagen, zelfstudie en het schrijven van een doorgroeiplan. Daarmee krijg je precies dat zetje dat nodig is om de lang gekoesterde wensen voor je bedrijf uit te laten komen. Voor meer informatie over deze masterclass klik hier.

Hartelijke groet,
Bart Drenth
Voorzitter van MKB Amsterdam

Dat deze masterclass precies op tijd komt, kunt u deze week in de Financiele Telegraaf lezen!
‘Te weinig Amsterdamse bedrijven groeien door’

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Bart Drenth

Bart Drenth

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Energie besparen?

Energie besparen?

De wattjemoetweten (Watt) campagne informeert ondernemers over de informatieplicht energiebesparing. De focus van de campagne verschuift naar energiebesparing: www.wattjemoetweten.nl. Meerdere ondernemers zijn geïnterviewd voor de campagne waaronder Klaas Fuite van Bakkerij Fuite. Dit familiebedrijf heeft de afgelopen drie jaar de CO2 footprint van het bedrijf met 30% weten te verminderen.

MKB TV: duurzaam ondernemen in tijden van crisis

MKB TV: duurzaam ondernemen in tijden van crisis

Duurzaam ondernemen in de crisis, is dat realistisch? Veel mkb’ers hebben nu wel wat anders aan het hoofd. In deze crisis lijkt het handig om investeringen uit te stellen, of toch niet?  Olof van der Gaag, voorzitter Duurzaamheidsraad Amsterdam: “doe het juist nu, het...

Opmerkelijk ondernemen, column Bert Bos

Opmerkelijk ondernemen, column Bert Bos

Toch weer een Belg, flitste het door mijn hoofd toen ik het nieuwe plan las om van Amsterdam een allesomvattende stad te maken. Allesomvattend is Inclusief Noord. Sinds de aanleg van het Centraal Station eind 19e eeuw was de doorslaggevende brug vanuit het centrum...

Ingewikkelde vergunningaanvragen

Ingewikkelde vergunningaanvragen

Gemeenten in de regio werken behoorlijk soepel mee aan plannen van ondernemers om te kunnen functioneren in de anderhalve meter economie. Voor sommige aanvragen ligt dat ingewikkeld omdat er meerdere bestuurslagen en beleidsafdelingen bij betrokken zijn. Dit speelt...

RED WAT ER TE REDDEN VALT

RED WAT ER TE REDDEN VALT

Een open brief van onze voorzitter aan de gemeenteraad: stel een taskforce in. Steunmaatregelen van de overheid zijn en blijven nodig. Maar ze zijn niet genoeg. Omdat financiële steun altijd maar een deel van de kosten dekt en uitstel van betaling geen afstel is. Het enige wat deze bedrijven kan redden is dat hun omzet weer op peil komt. En wel zo snel mogelijk.

Manifesto voor duurzaam en circulair ondernemen

Manifesto voor duurzaam en circulair ondernemen

Precies vijf jaar geleden werd Manifesto opgericht, één van de initiatiefnemers is Erik Friedeberg. Hij vertelt zijn verhaal, drijfveren en zijn motivatie om deze duurzame coöperatie te starten en uit te bouwen. Met crowdfunding wil hij zijn succesvolle duurzame...