Partners

U bevindt zich hier:  Home/Partners

Kies voor een partnerschap met MKB Amsterdam

Partners vormen een belangrijke doelgroep om de (netwerk)activiteiten van MKB Amsterdam mogelijk te maken. Momenteel heeft MKB Amsterdam partners die MKB  financieel ondersteunen. Om de ambities waar te maken, zijn (nieuwe) partners c.q. is (extra) financiële ondersteuning noodzakelijk. Relatiemarketing is één van de belangrijkste pijlers van ons partnerplan, waarbij wij de vuistregel hanteren dat partner en vereniging elkaar moeten aanvullen bij het opbouwen van een positief imago.

Versterking imago

Diverse partners ondersteunen MKB Amsterdam ook van harte omdat zij daarmee hun organisatie positief bij het MKB kunnen profileren. Het feit dat MKB Amsterdam dé organisatie is van, voor én door het MKB-bedrijfsleven is daarom een versterking voor het imago van u als partner.

Netwerk- en contactfunctie

MKB Amsterdam zal daarnaast in de komende jaren steeds meer mogelijkheden voor partners creëren om in contact te komen met nieuwe zakenrelaties. Zo organiseert MKB Amsterdam jaarlijks een aantal netwerk-activiteiten, waarbij de partners niet alleen een blijk van waardering krijgen voor hun inspanningen voor de organisatie, maar waar zij ook op een informele manier kennis met elkaar kunnen maken en zaken met elkaar kunnen doen.

Ambities en structurele samenwerking

MKB Amsterdam is een ambitieuze ondernemersorganisatie die partners nodig heeft die financiële middelen voor de organisatie willen inzetten om de ambities waar te kunnen maken. MKB Amsterdam zoekt hierbij nadrukkelijk naar partners die bij haar imago passen. Uw organisatie en MKB Amsterdam kunnen immers veel voor elkaar betekenen en kunnen de samenhang tussen ambitie en uitstraling dankzij elkaar versterken. Omdat noch de ambities van MKB Amsterdam, noch de doelstellingen van de partners met een eenmalige activiteit te realiseren zijn, stelt MKB Amsterdam partners voor een samenwerking van enkele jaren aan te gaan. De samenwerkingspartners krijgen in ruil daarvoor een prominente plaats binnen de organisatie om zo hun imago en naamsbekendheid op structurele wijze samen met MKB Amsterdam uit te bouwen.

Kortom: MKB Amsterdam vormt door haar bereik en contacten de poort naar het lokale MKB-bedrijfsleven.

Ook partner worden?
Voor meer informatie en het partnerplan neem contact met ons op.

Als partner van MKB-Amsterdam draag je bij aan de versterking van het Amsterdamse vestigingsklimaat, aan een stad waarin het voor jou en je zakenrelaties goed zakendoen is. Er zijn verschillende manieren om het partnerschap in te vullen. Op dit moment werken we met onderstaande partners samen.

Hieronder een overzicht van onze partners:

Rabobank - Hoofdpartner

Rabo_logo_rgb-kleinDe Rabobank Groep is een in Nederland gewortelde internationale financiële dienstverlener op coöperatieve grondslag. We zijn actief op het gebied van bankieren, vermogensbeheer, leasing, verzekeren en vastgoed. In Nederland ligt de nadruk op brede financiële dienstverlening, internationaal richten we ons vooral op de food- en agribusiness. De Rabobank Groep bestaat uit zelfstandige lokale Rabobanken en de centrale organisatie Rabobank Nederland met een aantal gespecialiseerde dochterondernemingen. Als coöperatie zijn we er voor en door klanten en willen we bijdragen aan een duurzame economische ontwikkeling. De 131 lokale Rabobanken met hun leden en klanten vormen het coöperatieve kernbedrijf van de Rabobank Groep. Midden in de maatschappij, betrokken, dichtbij en toonaangevend.
Kijk voor meer informatie op de regiopagina.

Het Parool / De Persgroep - (Media)Partner

paroolDe Persgroep Nederland is een toonaangevende uitgever van nationale, regionale én lokale nieuwsmerken, magazines, websites en is actief op radio. Het diverse portfolio van de Persgroep Nederland omvat onder andere: AD, de Volkskrant, Trouw, Het Parool en ruim 200 huis-aan-huiskranten. Een ambitieuze uitgever met passie voor media. Waar gedreven en deskundige redacties dagelijks met hun primeurs en journalistieke producties een bereik van ruim 9,3 miljoen multimediale contacten weten te boeien en te raken. Onze nationale, regionale en lokale merken zijn sterk en uniek met elk een eigen identiteit en signatuur die het maatschappelijke en politieke debat mede bepalen.

Bovendien heeft de Persgroep Nederland in het portfolio ook sterke online merken zoals intermediar.nl, tweakers.nl, carsom.nl, nationalevacaturebank.nl, autotrack.nl, sportnieuws.nl en de toonaangevende radiozender Qmusic.

De Persgroep gelooft in de kracht van sterke merken. Merken die staan voor kwaliteit en pluriformiteit. Kijk hier voor een overzicht van onze merken.

Sligro Food Group (Amsterdam)

Sligro Food Group bestaat uit foodservicebedrijven in Nederland (en België) die met een totaalpakket food en aan food gerelateerde non-food producten en diensten actief zijn in de groothandelsmarkt voor de etende en drinkende mens.

Kijk voor meer informatie op de website.

JC Decaux - Co-parnter

JCDecaux levert innovatieve en hoogwaardige diensten, gefinancierd met reclame, die de leefbaarheid van o.a. steden dagelijks verbeteren. Kijk hier voor een overzicht van hun activiteiten.

In 1964 vond Jean-Claude Decaux reclame voor straatmeubilair uit. Sindsdien is JCDecaux – nu de wereldwijde marktleider – de enige internationale speler die zich uitsluitend bezighoudt met buitenreclame en 3 activiteitengebieden ontwikkelt: straatmeubilair, transportreclame en billboardreclame.

Sparkwise - Partner

Door de inzet van onze unieke neurowetenschappelijk onderbouwde SparkWise methodieken, helpen wij zakelijke beslissers en hun medewerkers om gemakkelijker samen te werken. Er ontstaat een betere voortgang en overdracht van de processen. Daardoor zijn er substantieel minder conflicten op de werkvloer. Dit resulteert in veel lagere operationele kosten en meer netto winst uit gelijkblijvende omzet.

Wij optimaliseren missie, visie, strategie, directies, divisies, afdelingen, teams of de gehele organisatie. Sparkwise geeft met haar hoogwaardige complementaire hands-on diensten, gestalte aan dagelijkse ambitieuze commerciële en organisatorische uitdagingen.

Essent - Landelijk kennispartner

Essent is één van de toonaangevende energiebedrijven in Nederland. We geloven in een comfortabel thuis voor iedereen. We willen dat al onze klanten zich thuis fijn en geborgen voelen. Daarbij inspireren we klanten en helpen we ze hun thuis comfortabel en energiezuinig te maken.

We richten ons op alles wat te maken heeft met aangename temperatuur, prettige en veilige verlichting, warm water en een goed geventileerde en tochtvrije woning. We helpen onze klanten om de juiste balans te vinden tussen maximaal comfort thuis en verantwoord met energie omgaan.

Onderdeel van innogy
sinds 2016 is Essent trots onderdeel van het internationale innogy, het grootste duurzame energiebedrijf in Europa. De naam innogy is een samentrekking van de begrippen ‘Innovation’, ‘Energy’ en ‘Technology’. Het streven van innogy is om koploper te zijn op het gebied van duurzame en moderne energiediensten.
Projob - Co-partner

Projob is de arbeidsmarktspecialist waarin mens en organisatie centraal staan in werving en selectie, loopbaancoaching en trainingen, bemiddeling van interim professionals, cocreatie projecten en in het B2B netwerk en platform: Projob Company Onboarding. Kortom: een full-service arbeidsmarktspecialist.

De dienstverlening van Projob laat zich uitgebreider zien op www.projob.nl  en www.companyonboarding.nl

Wanneer presteren mensen op hun best? Dat gebeurt bijna vanzelf als ze kunnen doen wat echt willen doen, vanuit hun hart, hun authenticiteit en met de talenten die ze hebben.
Dat is de gedachte van waaruit Projob mens en organisatie coacht en bij elkaar brengt.

Onze visie: blije mensen door goede verbindingen
Onze kernkwaliteiten: resultaatgericht en bezielend werken

Johan Cruijff ArenA - Co-partner

De Johan Cruijff ArenA is hét voetbalstadion van Nederland, thuishaven van AFC Ajax en het Nederlands elftal. Het is tevens de multifunctionele accommodatie voor zowel grootschalige, nationale en internationale muziek- en dance-events als bijeenkomsten op kleinere schaal in (vooral) het zakelijke segment. Deze activiteiten vinden plaats in nauwe samenwerking met diverse partners. Hoogwaardige dienstverlening, state-of-the-art faciliteiten, veiligheid en optimale publieksbeleving vormen de belangrijkste strategische pijlers. De Johan Cruijff ArenA is een van de duurzaamste stadions ter wereld en wordt internationaal beschouwd als rolmodel voor moderne stadionbouw en -exploitatie. Het Innovation Center fungeert als living lab voor innovatieve concepten voor stadionmanagement en event experience.

Hogeschool Inholland - Co-partner

Inholland biedt goed gestructureerd, uitdagend en degelijk onderwijs. Wij werken graag met bedrijven samen om toepasbare kennis te ontwikkelen. Samen met u zoeken studenten (en begeleidende docenten) naar creatieve oplossingen voor actuele vraagstukken. Wij leiden jonge mensen op die, op basis van kennis, kunde, vaardigheden, houding en reflectie, in staat zijn om uw uitdagingen professioneel bij de kop te pakken. Daar zetten wij ons volop voor in! De samenwerking tussen MKB-Amsterdam en Inhollnd krijgt vorm op 3 niveaus: op het gebied van coproductie van evenementen, onderzoek en door middel van het MKB-loket. Meer informatie op www.inholland.nl
Zie ook: Inholland nieuwe partner van MKB-Amsterdam

Hogeschool van Amsterdam - Co-partner

Hogeschool van Amsterdam (HvA) is een onderwijsinstelling voor hoger onderwijs in Nederland gevestigd in Amsterdam.De HvA doet ontzettend veel op het gebied van onderwijs, onderzoek, projecten en valorisatie. Daarnaast is de HvA druk bezig met innovatie en betrokken met de stad Amsterdam.

Masterclass Start up Scale Up MKB

MKB Amsterdam en Hogeschool van Amsterdam trekken samen op in de organisatie van de Masterclass Start Up Scale Up MKB.

Holland Casino - Co-partner

Holland Casino  is 40 jaar geleden opgericht en kreeg van de Nederlandse overheid een exclusieve vergunning om tafelspelen aan te bieden. In 1986 werd dit uitgebreid met een vergunning voor casino speelautomaten. Dit maakt Holland Casino het enige échte casino van Nederland. Holland Casino biedt haar gasten spannend, verrassend en betrouwbaar spel in een veilige omgeving.

Positie in de maatschappij

Holland Casino zet zich op uiteenlopende vlakken in voor de maatschappij. Kernwaarden in het bedrijf zijn: vitaliteit, persoonlijke ontwikkeling, preventie, gastvrij en betrokken.

Spotcap-Qredits-Voldaan - Netwerkpartner

 • Spotcap (www.spotcap.nl)
  Online zakelijk krediet binnen 1 werkdag
 • Qredits (www.qredits.nl)
  Qredits helpt ondernemers met kredieten, coaching en met tools
 • Voldaan (www.factuurvoldaan.nl)
  Koopt uw facturen en zorgt ervoor dat het geld dezelfde werkdag nog op uw rekening staat.  
 • Investormatch (www.investormatch.nl)
  Crowfunding en informal investing
MKB Advies Partners - Netwerkpartner

Verkoopklaar maken van een bedrijf

Bij de overdracht van een bedrijf is het van belang dat het bedrijf verkoopklaar is, dat wil zeggen dat u de nodige maatregelen heeft getroffen om het bedrijf tegen een optimale prijs te kunnen overdragen. Vaak wordt de fiscale termijn van 3 of 6 jaar genoemd om u voor te bereiden op een overdracht, maar dit kan ook aanzienlijk korter zijn, denk bijvoorbeeld aan onverwachte gebeurtenissen, zoals overlijden, arbeidsongeschiktheid en een echtscheiding.

Het devies is ook dan: wees altijd optimaal voorbereid!!.

Lees hier meer …

 

10 tips voor uw bedrijfsoverdracht

Bedrijfsoverdracht; 10 tips

De overdracht van een bedrijf is vaak een complex traject. Naast fiscale, juridische, financiële elementen maar bovendien ook veel emotionele aspecten spelen een rol.

We geven u 10 tips om uw bedrijfsoverdracht goed te kunnen voorbereiden. Maar de belangrijkste tip is eigenlijk: tijdig starten met stoppen. Want wie op tijd aan het proces van een bedrijfsovername begint haalt het maximale uit zijn bedrijf, hierbij bedoelen we niet alleen de overnamesom.

Lees hier meer … 

BDO - Netwerkpartner

logo BDOOf u nu op zoek bent naar een professionele accountant, een pragmatische belastingadviseur of een gepassioneerde consultant, bij BDO zijn we ervan overtuigd dat de basis van ons succes en dat van onze klanten ligt in wederzijds vertrouwen. Wij geloven dat vak- en branchekennis, cijfers en regels hiervoor niet de enige uitgangspunten zijn. Een betrokken, persoonlijke relatie is voor ons de basis van een bestendige vertrouwensband. Het ontwikkelen van deze relatie staat centraal in alles wat wij doen. Ruim 2150 professionals richten zich dagelijks op het verhaal achter de vragen van onze klanten en op het bieden van exceptionele service. Omdat mensen tellen.
Kijk voor meer informatie op www.bdo.nl.

SET Services - Netwerkpartner

SET ICT Services is een innovatief, flexibel en eigenzinnig bedrijf. Eigenzinnig, omdat wij geloven in de kracht van onze oplossingen en voor niets minder staan dan de beste kwaliteit. Wij helpen bedrijven al meer dan 20 jaar met slimme ICT-oplossingen en deskundig advies. En daarin zijn we altijd eerlijk en transparant.

Kesbeke Fijne Tafelzuren - Netwerkpartner

Kesbeke-kWie kent ze niet? De tafelzuren van Kesbeke. Een prachtig familiebedrijf uit Amsterdam met een geschiedenis die teruggaat tot 1948 toen Charles Kesbeke in een keldertje aan het Waterlooplein zijn bedrijfje begon. In dat keldertje werden de eerste augurken en uien gewassen, gepekeld en in glazen potten gepasteuriseerd. Inmiddels staat zijn kleinzoon Oos Kesbeke aan het roer van de grootste Amsterdamse inleggerij van dit moment. Hij heeft er een modern bedrijf van gemaakt en gezorgd dat diverse certificeringen werden gehaald. Oos werkt met groot enthousiasme aan het ontwikkelen van nieuwe producten. Innoveren is de kracht van het bedrijf en daarbij staat maatschappelijk betrokken ondernemen hoog in het vaandel. Met als beloning de Amsterdam Business Award 2015 en Amsterdamse Ondernemersprijs 2016! Meer informatie op www.kesbeke.nl.

't Smidtje - Netwerkpartner

smidtje-canal-cruises-eventsAmsterdam beleef je het beste vanaf het water. Rederij ’t Smidtje biedt u deze ervaring in optima forma. Dat doen zij met een volledig electrische vloot die in de afgelopen vijftien jaar is opgebouwd. Gastvrijheid staat daarbij hoog in het vaandel.

 

UwPersvoorlichter.nl - Netwerkpartner

uwpersvoorlichter-logo-up-met-payoffAls ondernemer kent u alle informatie over uw bedrijf, producten en diensten. Maar beseft u nog wel wat uw unieke eigenschappen zijn? Realiseert u zich de waarde van uw expertise? Uwpersvoorlichter herkent uw nieuwswaarde hoe u dit met free publicity kunt overbrengen naar uw doelgroep via de media. De communicatieve kracht vindt u terug in een verrassende vertaling van de boodschap. Het resultaat is zichtbare media aandacht offline en online (social) media, op radio en/of televisie.

De Aanhuurmakelaar - Netwerkpartner

De Aanhuurmakelaar heeft bewust de keuze gemaakt om het anders te doen. Wij geloven dat de enige echte klant in de markt voor vastgoed de gebruiker van het gebouw is. De huurder dus. De huurder gaat het gebouw immers gebruiken en betaalt de (huur)prijs voor het gebouw. Voor De Aanhuurmakelaar is daarom de huurder van het gebouw de enige klant/opdrachtgever. De Aanhuurmakelaar is het eerste “no cure no pay” full service vastgoedadvieskantoor in Nederland dat exclusief en onvoorwaardelijk voor de belangen staat die gelden voor de huurder van het vastgoed. www.aanhuurmakelaar.nl

Manifesto - Netwerkpartner


Onze naam is niet toevallig gekozen. Iedereen die klant wordt bij Manifesto, krijgt van ons een manifest. Een door een van onze accountants ondertekende beginselverklaring waarin deze vergaande beloften doet. Zich verplicht om jouw droom en jouw missie als uitgangspunt te nemen bij alles wat we voor je doen.
De klanten hebben het bij ons voor het zeggen. Medewerkers, coaches en accountants, wij allemaal zijn er voor jou en je collega ondernemers. www.manifesto.nl

Fruytier Lawyers in Business - Netwerkpartner

Fruytier Lawyers in Business helpt ondernemers succesvol te zijn.
De advocaten van Fruytier zijn uitstekend opgeleide, getalenteerde juristen. Ze snappen dat u niet zo’n fan bent van de ingewikkelde regels en de verhullende taal die het juridische vak kenmerken. Onze advocaten proberen het recht altijd zodanig toe te passen dat het in uw voordeel werkt. Vanuit een gedegen juridische achtergrond durven ze te improviseren en hebben ze het lef om het anders te doen. Als ze de oplossing van een juridisch probleem zien, creëren ze zelf de weg erheen. De ervaring leert dat die weg er altijd is, zowel binnen als buiten de rechtszaal. Die ondernemende, creatieve instelling waarderen cliënten. Het kantoor helpt voornamelijk zakelijke cliënten, het merendeel afkomstig uit het MKB.

Fruytier Lawyers in Business kent de wereld van de ondernemer en weet tegen welke juridische kwesties u aanloopt. Onze ervaren advocaten luisteren naar u, als ondernemer en als mens. Zij horen het probleem, zien de oplossing en handelen snel.

Fruytier Lawyers in Business is een advocatenkantoor in Amsterdam dat al veertig jaar in oplossingen denkt (en niet in conflicten). Onze advocaten zijn gespecialiseerd in die rechtsgebieden die u als ondernemer het meest frequent tegenkomt. Voor adviezen over onderwerpen waar de advocaten niet in thuis zijn, werkt het kantoor samen met gespecialiseerde Partners in Business.

Pallas Advocaten - Netwerkpartner

Pallas Advocaten is expert in arbeidsrechtelijke kwesties; ook grensoverschrijdend. We werken voornamelijk voor cliënten met een internationale focus. Dit zijn vaak werkgevers, maar ook bestuurders, expats, zelfstandigen, werknemers en ondernemingsraden.

Wij willen u graag leren kennen en begrijpen wat voor u belangrijk is, zodat een optimaal resultaat kan worden behaald. Procederen is ons vak, maar wij zien zeker de waarde van een goede schikking. U kunt vertrouwen op onze expertise en daadkracht.

VCANederland - Netwerkpartner

VCANederland: kwaliteitsopleider in veilig werken

VCANederland is dé kwaliteitsopleider op het gebied van de VGM Checklist Aannemers (VCA). Doel van de VCA is het voorkomen van arbeidsongevallen door veiligheid en veiligheidsbewustzijn op de werkvloer te stimuleren. VCANederland biedt hiervoor cursussen en examens op ruim dertig locaties in het land. Vakmensen in de regio Amsterdam die hun VCA-diploma willen behalen kunnen voor een cursus terecht in Amsterdam en Hilversum. VCA-examens worden door VCANederland aangeboden in Amsterdam, Hoofddorp en Zaandam. Op www.vcanederland.nl vindt u meer informatie over onder meer de VCA cursus in Amsterdam en het VCA examen in Amsterdam.

NLinBusiness - Netwerkpartner

NLinBusiness: méér ondernemers, in méér buitenland.

NLinBusiness maakt het ondernemers makkelijker om internationaal te groeien. In zorgvuldig geselecteerde Cities of Opportunity bouwen zij aan NL Business Hubs, sterke netwerken van Nederlandse ondernemers en lokale dienstverleners.

Op NLinBusiness.com vind je praktische en inspirerende informatie over internationaal zakendoen. Van marktrapporten, tot tips voor het beste hotel in jouw stad. Op evenementen, workshops en netwerkborrels ontmoet je de juiste mensen die jou verder helpen.

NLinBusiness is een initiatief van de Nederlandse werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland, in samenwerking met de ministeries van Buitenlandse Zaken en Economische Zaken en Klimaat, de brancheverenigingen FME, evofenedex en Koninklijke Metaalunie.

Meer weten? Kijk op onze website.