Ron van de Port

WaelPort

Skills

Groei-advies Groei-begeleiding herstructurering managementadvies Marketingonderzoek MKB-ontwikkeling organisatieadvies Organisatieontwerp Procesontwerp reorganisatie

Deel deze pagina

Ga terug naar de deelnemers pagina
profielfoto

Omschrijving

Als freelance adviseurs bieden wij midden en klein bedrijf advies in organisatie verbetering. Veelal in groeifasen waarbij organisaties veranderen qua structuur en organisatievorm.
Hierbij letten wij op een drietal kernelementen:

- Mensen: De juiste persoon in de juiste rol;
- Product: Aansluiting van product op marktsituatie en doelgroep;
- Proces: Groei hangt samen met procesoptimalisatie, effectiever en efficiënter.

Hierin zijn wij succesvol gebleken bij verschillende opdrachtgevers, waarvan onderstaand een aantal voorbeelden:
- Herpositionering bierbrouwerij: geografische heroriëntatie voor aansluiting van merk en product op lokale markt;
- Herpositionering & procesverbetering cosmetische kliniek: Wijziging product-markt combinatie en bedrijfsvoering ter bevordering van aansluiting op markt, met 150% omzetgroei binnen 6 maanden;
- International deployment als service: ontwerp van het volledige proces ter bevordering van het internationaal inzetten van medewerkers met onderwerpen als wet- & regelgeving, sociale voorzieningen, veiligheid en compensation & benefits; 
- Ontwerp recruitmentproces nationale werving: door groeiende vraag en uitbreiding van locaties het recruitmentproces opnieuw ontworpen en geïmplementeerd met een netto organisatiegroei van 20% per jaar ten gevolg.


re

Organisatieadviseur met een passie voor ontwikkeling! 

De combinatie van mijn technische en bedrijfskundige achtergrond zorgen dat ik samen met mijn opdrachtgevers naar praktische oplossingen toe werk. Van de concrete uitdaging stijgen we naar een hoger abstractieniveau om de doelen helder vast te stellen, waarna we direct doorpakken naar concrete oplossingen. Geen ellenlange rapporten, maar duidelijke handvatten om de organisatie vooruit te helpen.

Vanuit WaelPort begeleiden wij met name MKB'ers in uitdagingen die samenhangen met groei en ontwikkeling van hun organisatie. (Bij uitzondering ook grotere organisatieonderdelen die vergelijkbare uitdagingen hebben). Wij ondersteunen vanuit een bedrijfskundige invalshoek waarbij onderstaande onderwerpen vaak voorkomen:

- Richting/product-markt combinaties: Zeker jonge organisaties zien overal kansen, samen analyseren wij die en bepalen welke echt kansrijk zijn om energie in te steken;

- Bedrijfsstructuur: Groei zonder structuur leidt tot wildgroei! Wij begeleiden bedrijven naar de juiste structuur om succesvol te zijn. Van sales tot levering, iedereen op de juiste plek met de juiste middelen.

- Procesontwikkeling: de groei van de organisatie of juist een nieuwe dienstverlening zorgen voor verandering in processen. Gezamenlijk zorgen we voor de juiste invulling van die processen om zo effectief en efficiënt (mean and lean) mogelijk te werken. 

Schroom niet om een bericht achter te laten wanneer je vrijblijvend wil sparren.


Ga terug naar de deelnemers pagina

WaelPort

AMSTERDAM

Socials

Bekijk mijn kanalen! Geef een like, tweet of start met mij te volgen.

Ga terug naar de deelnemers pagina