Stem nu op je ondernemer in de anderhalve meter economie!

Deze maand een coronaproof Product van de Maand. Mensen hebben via social media van MKB-Amsterdam ondernemers genomineerd die innovatief en creatief omgaan met de anderhalve meter.

Welke van deze genomineerde producten is jouw favoriet?

– Beachevents, normaal een organisator van evenementen, heeft zijn innovatiekracht ingezet en een online rouwomgeving ontworpen voor nabestaanden van overleden coronapatiënten;
– Verschillende restaurants die zeer creatief een ‘drive in’ van Loetje aan de Amstel, ‘uitgekookt box’ van Ron Blaauw, of ‘privé kas’ van Restaurant Mediamatic;
– De heerlijke likeuren van de Likeursmeisjes die mensen door de angstaanjagende coronatijd brengen;
– Desinfecterende lampen van LEDesign Projectverlichters;
– Mondkapjes reinigen met UV-C licht van Glim. En een antibacteriële sleutelhanger van OPHENR.
– Facilitaire diensten van Breedweer die coronaproof zijn gaan werken en ook sekswerkers hebben omgeschoold tot schoonmakers;
– Mind- en bodytrainingen van Zest your life, die hun klanten behouden door alle yoga, meditatie en pilates lessen elke dag online te geven;
– Dutchmuseumgiftshop.nl, een online platform voor museum winkels, om zo de musea een bron van inkomsten te geven in de tijden dat zij nog dicht moeten blijven.
– Of websites die bedrijven en scholen ondersteunen bij de omschakeling naar de anderhalvemeter samenleving als www. coronaveiligkantoor.nl. Bedrijven kunnen hier onder andere linten, stickers, desinfectiegel bestellen.

Stemmen kan tot vrijdag 15 mei, 10.00 uur op onze Facebook pagina van MKB-Amsterdam: https://poll.app.do/ondernemen-op-anderhalve-meter?fbclid=IwAR30ROGDsJPXMfKJw1HQMlJa_EF7znqRtTsSaFyeoK82Ygga28QC2Xl7I_c

Een vakjury, onder leiding van Bert Bos, kiest uit de top 3 van de nominaties een winnaar. De winnaar wordt woensdag 20 mei bekend gemaakt tijdens een uitzending van MKB TV.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Irene van der Zwan

Irene van der Zwan

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Nieuwe aflevering MKB TV: dit is het moment om te innoveren

Nieuwe aflevering MKB TV: dit is het moment om te innoveren

Een crisis is hét moment om nieuwe businessmodellen en nieuwe technologieën uit te proberen. Dit is een belangrijke les uit het verleden. Hoe doen MKB bedrijven dit in deze crisis? MKB TV gaat deze week over hun ervaringen en de tips die ze voor jou hebben.

Winnaar Product van de maand: Jitske Naberman van Dutch Museum Gift Shop

Winnaar Product van de maand: Jitske Naberman van Dutch Museum Gift Shop

Dutch Museum Gift Shop is door een vakjury van MKB-Amsterdam gekozen als ‘Product van de Maand’. Dat stond voor deze ene keer helemaal in het teken van producten die van nut zijn in de coronacrisis. DMGS is een online platform voor museumwinkels met als doel musea extra inkomsten te genereren in de anderhalve meter economie. De winnares Jitske Naberman over ondernemen en digitalisering: “ga zo snel mogelijk aan de slag. Volg (veelal gratis) webinars, ga uitzoeken wat de concurrentie doet. Bedenk wat jij belangrijk vindt.”

Sta niet stil en innoveer

Sta niet stil en innoveer

Whello is een online marketingbureau. Voor de crisis zat het kantoor van Whello vol, nu werken de mensen voor een deel thuis. Alles wat zij daarvoor nodig hebben is een wifi- verbinding en hun laptop. Zo werken ze met tools als Google business en chatprogramma Slack volledig in de Cloud. We vragen aan Serge de Sousa co-founder van Whello wat zijn advies is aan MKB’ers in deze coronatijden.

Mediation Amsterdam, online dienstverlening heeft ook voordelen

Mediation Amsterdam, online dienstverlening heeft ook voordelen

Tabitha van den Berg, partner bij Mediation Amsterdam, ondersteunt ondernemers in conflictmanagement. Welke stappen maken de mediators in deze tijden van digitalisering? Welke adviezen hebben zij voor ondernemers die nu met spanningen te maken hebben?

Coaching ondernemers

Coaching ondernemers

Zit je als ondernemer op dit moment in zwaar weer? Maak gebruik van gratis professionele coaching! Normaal gesproken betalen ondernemers een eigen bijdrage van 150 euro. Het ministerie van EZK geeft meer subsidie aan het OKB.Staatssecretaris Mona Keijzer wil naast financiële steun ook naar andere manieren zoeken om ondernemers bij te staan.