MKB-Amsterdam is ontstemd over het besluit van het College van B&W om de proef met de afsluiting van de Weesperstraat al in februari en maart 2021 te laten plaatsvinden. In deze maanden is de Piet Heintunnel ook afgesloten voor al het vrachtverkeer vanwege vermeende onveiligheid van de tunnel. De bevoorrading van de stad komt hiermee ernstig onder druk te staan. MKB heeft het College gevraagd de proef uit te stellen tot na de renovatie van de Piet Hein Tunnel. Deze staat gepland van april 2021 tot en met juni 2022.

Guido Frankfurther, vicevoorzitter MKB-Amsterdam: “Vorige week werd ons dit meegedeeld als besluit in de Commissie Bevoorrading Amsterdam. We hebben hier totaal niet over mee kunnen praten, terwijl een gelijktijdige afsluiting van de Piet Heintunnel en de Weesperstraat grote gevolgen heeft voor de bevoorrading van de stad. En dat gaat heel veel Amsterdammers dagelijks aan”.

Van de drie belangrijkste aanvoerroutes voor het Centrum en de oostkant van de stad, blijft nu alleen nog de IJ-tunnel over. Dat is volgens MKB-Amsterdam echt onvoldoende.

Frankfurther: “MKB-Amsterdam ziet echt wel de voordelen van het verminderen van het doorgaande verkeer door het Centrum. De vrijgekomen ruimte kan ten goede komen aan voetgangers, fietsers, winkelend publiek en laad- en losplaatsen. De timing van deze proef is echter uiterst ongelukkig en we verzoeken de proef dan ook uit te stellen tot na de renovatie van de Piet Heintunnel in 2022”.

 

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Marcia Appels

Marcia Appels

Hoofdredacteur en communicatiemanager MKB-Amsterdam.

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Energie besparen?

Energie besparen?

De wattjemoetweten (Watt) campagne informeert ondernemers over de informatieplicht energiebesparing. De focus van de campagne verschuift naar energiebesparing: www.wattjemoetweten.nl. Meerdere ondernemers zijn geïnterviewd voor de campagne waaronder Klaas Fuite van Bakkerij Fuite. Dit familiebedrijf heeft de afgelopen drie jaar de CO2 footprint van het bedrijf met 30% weten te verminderen.

MKB TV: duurzaam ondernemen in tijden van crisis

MKB TV: duurzaam ondernemen in tijden van crisis

Duurzaam ondernemen in de crisis, is dat realistisch? Veel mkb’ers hebben nu wel wat anders aan het hoofd. In deze crisis lijkt het handig om investeringen uit te stellen, of toch niet?  Olof van der Gaag, voorzitter Duurzaamheidsraad Amsterdam: “doe het juist nu, het...

Opmerkelijk ondernemen, column Bert Bos

Opmerkelijk ondernemen, column Bert Bos

Toch weer een Belg, flitste het door mijn hoofd toen ik het nieuwe plan las om van Amsterdam een allesomvattende stad te maken. Allesomvattend is Inclusief Noord. Sinds de aanleg van het Centraal Station eind 19e eeuw was de doorslaggevende brug vanuit het centrum...

Ingewikkelde vergunningaanvragen

Ingewikkelde vergunningaanvragen

Gemeenten in de regio werken behoorlijk soepel mee aan plannen van ondernemers om te kunnen functioneren in de anderhalve meter economie. Voor sommige aanvragen ligt dat ingewikkeld omdat er meerdere bestuurslagen en beleidsafdelingen bij betrokken zijn. Dit speelt...

RED WAT ER TE REDDEN VALT

RED WAT ER TE REDDEN VALT

Een open brief van onze voorzitter aan de gemeenteraad: stel een taskforce in. Steunmaatregelen van de overheid zijn en blijven nodig. Maar ze zijn niet genoeg. Omdat financiële steun altijd maar een deel van de kosten dekt en uitstel van betaling geen afstel is. Het enige wat deze bedrijven kan redden is dat hun omzet weer op peil komt. En wel zo snel mogelijk.

Manifesto voor duurzaam en circulair ondernemen

Manifesto voor duurzaam en circulair ondernemen

Precies vijf jaar geleden werd Manifesto opgericht, één van de initiatiefnemers is Erik Friedeberg. Hij vertelt zijn verhaal, drijfveren en zijn motivatie om deze duurzame coöperatie te starten en uit te bouwen. Met crowdfunding wil hij zijn succesvolle duurzame...