Het is bijna niet voor te stellen na jaren van overvloed van beschikbare werkzoekenden op de arbeidsmarkt. Krapte wil ik het nog niet noemen maar feit is dat het voor werkgevers lastig(er) wordt om aan gekwalificeerde medewerkers te komen.

Voor sommige vacatures (beroepen) is er zelfs sprake van schaarste. Werkgevers hebben grote moeite om medewerkers te vinden met de juiste kwalificaties. Tegelijkertijd is er nog steeds sprake van hoge werkloosheid en zijn er werklozen die weinig uitzicht hebben op het verkrijgen van een baan in hun huidige beroep.

Om deze mismatch op de arbeidsmarkt te verbeteren is er ‘de scholingsvoucher voor kansberoepen’. Het is een subsidie voor de werknemer die zich met de scholingsvoucher ter waarde van 2500 euro excl. btw kan laten omscholen naar een kansberoep.

Interessant voor werkgevers

Hoewel de scholingsvoucher een subsidie is voor werknemers is het ook voor werkgevers heel interessant. Hieronder geef ik een aantal redenen ter onderbouwing van mijn stelling.

  • Het gaat om vacatures die moeilijk zijn in te vullen. Het is dan fijn dat er meer aanbod van werkzoekenden met de juiste kwalificaties komt.
  • Deze omgeschoolde medewerkers zijn bijzonder gemotiveerd. Zij hebben bewust voor dit nieuwe beroep gekozen. Zij zijn blij met de kans die zij krijgen op een nieuwe loopbaan. Er is geen sprake van vastgeroestheid.
  • Omdat de werknemer weinig praktische ervaring heeft wordt een proefplaatsing waarschijnlijk goedgekeurd door het UWV. Dat betekent 1 of 2 maanden zonder loonbetaling inwerken.
  •  Als de nieuwe medewerker vanuit de uitkering komt en ouder is dan 56 jaar kan je als werkgever de mobiliteitsbonus ontvangen. Dit is een korting op de sociale premies van maximaal €7000 per jaar gedurende maximaal 3 jaar. Voor jongere uitkeringsgerechtigden (tot 26 jaar) is er ook een mobiliteitsbonus van maximaal €3500 per jaar gedurende maximaal 2 jaar.
  •  De scholingsvoucher geldt ook voor medewerkers die bij jouw onderneming in dienst zijn en die zich willen laten omscholen naar een kansberoep. Ze moeten zich wel inschrijven bij werk.nl.
  • Als er medewerkers zijn die moeten uitstromen dan kunnen zij zich omscholen en hun kansen op een nieuwe baan verbeteren. Ook hiervoor geldt dat zij zich moeten inschrijven bij werk.nl om de scholingsvoucher te kunnen aanvragen.

Meer informatie

Een overzicht van de kansberoepen kan je downloaden via deze hyperlink. UWV kansberoepenlijst.

Informatie interessant voor werkgevers over subsidies op de website van het UWV. voordelen en subsidies voor werkgevers.

En je werknemers kan je naar deze informatie verwijzen op de website van het UWV. informatie scholingsvoucher.

Over de auteur: Michal van Dantzig is ondernemer met WinWinWerkt, ambassadeur van het Sociaal Akkoord regio Groot Amsterdam en algemeen bestuurslid van MKB-Amsterdam. Michal schrijft over de arbeidsmarkt vanuit een praktijkgerichte visie en met de intentie om MKB-bedrijven te informeren en te inspireren.

 

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Bart Drenth

Bart Drenth

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Energie besparen?

Energie besparen?

De wattjemoetweten (Watt) campagne informeert ondernemers over de informatieplicht energiebesparing. De focus van de campagne verschuift naar energiebesparing: www.wattjemoetweten.nl. Meerdere ondernemers zijn geïnterviewd voor de campagne waaronder Klaas Fuite van Bakkerij Fuite. Dit familiebedrijf heeft de afgelopen drie jaar de CO2 footprint van het bedrijf met 30% weten te verminderen.

MKB TV: duurzaam ondernemen in tijden van crisis

MKB TV: duurzaam ondernemen in tijden van crisis

Duurzaam ondernemen in de crisis, is dat realistisch? Veel mkb’ers hebben nu wel wat anders aan het hoofd. In deze crisis lijkt het handig om investeringen uit te stellen, of toch niet?  Olof van der Gaag, voorzitter Duurzaamheidsraad Amsterdam: “doe het juist nu, het...

Opmerkelijk ondernemen, column Bert Bos

Opmerkelijk ondernemen, column Bert Bos

Toch weer een Belg, flitste het door mijn hoofd toen ik het nieuwe plan las om van Amsterdam een allesomvattende stad te maken. Allesomvattend is Inclusief Noord. Sinds de aanleg van het Centraal Station eind 19e eeuw was de doorslaggevende brug vanuit het centrum...

Ingewikkelde vergunningaanvragen

Ingewikkelde vergunningaanvragen

Gemeenten in de regio werken behoorlijk soepel mee aan plannen van ondernemers om te kunnen functioneren in de anderhalve meter economie. Voor sommige aanvragen ligt dat ingewikkeld omdat er meerdere bestuurslagen en beleidsafdelingen bij betrokken zijn. Dit speelt...

RED WAT ER TE REDDEN VALT

RED WAT ER TE REDDEN VALT

Een open brief van onze voorzitter aan de gemeenteraad: stel een taskforce in. Steunmaatregelen van de overheid zijn en blijven nodig. Maar ze zijn niet genoeg. Omdat financiële steun altijd maar een deel van de kosten dekt en uitstel van betaling geen afstel is. Het enige wat deze bedrijven kan redden is dat hun omzet weer op peil komt. En wel zo snel mogelijk.

Manifesto voor duurzaam en circulair ondernemen

Manifesto voor duurzaam en circulair ondernemen

Precies vijf jaar geleden werd Manifesto opgericht, één van de initiatiefnemers is Erik Friedeberg. Hij vertelt zijn verhaal, drijfveren en zijn motivatie om deze duurzame coöperatie te starten en uit te bouwen. Met crowdfunding wil hij zijn succesvolle duurzame...