MKB-Amsterdam maakt zich grote zorgen over de bereikbaarheid van de bedrijven aan de Vijzelstraat en omgeving. Sinds kort wordt daar gewerkt aan de vernieuwing van alle bruggen. Ook komt er nieuwe bestrating. Dit werk gaat enige jaren duren. MKB wil dat hieruit lessen worden getrokken voor toekomstige grootschalige werken aan kades en bruggen. Zoals bekend wil de gemeente het enorme achterstallig onderhoud hieraan de komende jaren gaan inlopen.

Guido Frankfurther, vicevoorzitter MKB-Amsterdam: “Niet alleen zijn de winkels en andere bedrijven op de Vijzelstraat nauwelijks te bereiken voor klanten en vervoerders, dit geldt ook voor een wijde omgeving daaromheen. De Vijzelstraat is één grote chaos die je momenteel het liefste mijdt.”

MKB-Amsterdam heeft de afgelopen jaren meermaals aan tafel met de gemeente gezeten om over het project te praten, maar daarbij kwam de impact op de buurt qua bereikbaarheid nauwelijks aan de orde. Dat moet beter, vindt MKB. Frankfurther: “De ondernemers moeten eerder en beter mee worden genomen in de gevolgen van een project voor hun straat. Dan kunnen ze daarop beter anticiperen, door bijvoorbeeld het inkoopbeleid en aanname van personeel hierop af te stemmen. De chaos en onbereikbaarheid die nu heerst op de Vijzelstraat en omgeving hebben we ons gewoon niet kunnen voorstellen”.

Lees hier de brief: Situatie Vijzelstraat 11-3-2020 van MKB Amsterdam, Amsterdam City en Biz de Vijzel aan het college van B&W van Amsterdam.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Marcia Appels

Marcia Appels

Hoofdredacteur en communicatiemanager MKB-Amsterdam.

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Energie besparen?

Energie besparen?

De wattjemoetweten (Watt) campagne informeert ondernemers over de informatieplicht energiebesparing. De focus van de campagne verschuift naar energiebesparing: www.wattjemoetweten.nl. Meerdere ondernemers zijn geïnterviewd voor de campagne waaronder Klaas Fuite van Bakkerij Fuite. Dit familiebedrijf heeft de afgelopen drie jaar de CO2 footprint van het bedrijf met 30% weten te verminderen.

MKB TV: duurzaam ondernemen in tijden van crisis

MKB TV: duurzaam ondernemen in tijden van crisis

Duurzaam ondernemen in de crisis, is dat realistisch? Veel mkb’ers hebben nu wel wat anders aan het hoofd. In deze crisis lijkt het handig om investeringen uit te stellen, of toch niet?  Olof van der Gaag, voorzitter Duurzaamheidsraad Amsterdam: “doe het juist nu, het...

Opmerkelijk ondernemen, column Bert Bos

Opmerkelijk ondernemen, column Bert Bos

Toch weer een Belg, flitste het door mijn hoofd toen ik het nieuwe plan las om van Amsterdam een allesomvattende stad te maken. Allesomvattend is Inclusief Noord. Sinds de aanleg van het Centraal Station eind 19e eeuw was de doorslaggevende brug vanuit het centrum...

Ingewikkelde vergunningaanvragen

Ingewikkelde vergunningaanvragen

Gemeenten in de regio werken behoorlijk soepel mee aan plannen van ondernemers om te kunnen functioneren in de anderhalve meter economie. Voor sommige aanvragen ligt dat ingewikkeld omdat er meerdere bestuurslagen en beleidsafdelingen bij betrokken zijn. Dit speelt...

RED WAT ER TE REDDEN VALT

RED WAT ER TE REDDEN VALT

Een open brief van onze voorzitter aan de gemeenteraad: stel een taskforce in. Steunmaatregelen van de overheid zijn en blijven nodig. Maar ze zijn niet genoeg. Omdat financiële steun altijd maar een deel van de kosten dekt en uitstel van betaling geen afstel is. Het enige wat deze bedrijven kan redden is dat hun omzet weer op peil komt. En wel zo snel mogelijk.

Manifesto voor duurzaam en circulair ondernemen

Manifesto voor duurzaam en circulair ondernemen

Precies vijf jaar geleden werd Manifesto opgericht, één van de initiatiefnemers is Erik Friedeberg. Hij vertelt zijn verhaal, drijfveren en zijn motivatie om deze duurzame coöperatie te starten en uit te bouwen. Met crowdfunding wil hij zijn succesvolle duurzame...