Winkelcentrum Boven ’t IJ
Als je door het winkelcentrum loopt zie je overal stickers, bordjes op de lantaarnpalen met anderhalve meter afstand. Graffiti op de stoeptegels geeft de looprichting aan. Daan Woudhuysen, voorzitter winkelcentrum: “we hebben de winkeliers gevraagd om hun stoepborden richting de pui te plaatsen om zo meer ruimte te creëren. De handhaving is heel beleefd en we merken dat de klanten dit heel fijn vinden. Waar nu de uitdaging ligt is de voorbereiding op de zomermaanden. Dan gaan er meer winkels open waaronder de horecazaken en zijn er meer mensen buiten.”

Haren knippen in Nieuw-Vennep
Veel kappers waren zo blij om weer open te mogen dat ze zondagavond om twaalf uur ’s nachts al aan het knippen waren. Ben Perdaan kapper in Nieuw-Vennep is er helemaal klaar voor. Wat helpt in zijn zaak is een goed werkend reserveringssysteem en voldoende wachtruimte. Hij hoeft geen gebruik te maken van de openbare ruimte. De stoelen zijn voldoende uit elkaar gezet en de handreiniging staat bij de deur. Ben: “Ik vraag mensen bij verkoudheid of ziekte om niet te komen en dat geldt natuurlijk ook voor mijzelf. Bij twijfel, niet gaan!”

Horeca in Amstelveen
De horeca mag per één juni weer open. Jeanine Worners van Brasserie Paardenburg in Amstelveen is er druk mee bezig. In totaal mogen er dertig personen aanwezig zijn inclusief eigen personeel. Bij een minimale bezetting van vijf man personeel, heb je maximaal 25 gasten. De uitdaging zit in de voorzorgmaatregelen: desinfectiezuilen en looproutes. Jeanine wil geen stickers gaan plakken: “dat heeft toch invloed op de sfeer. De brasserie beschikt over een grote buitenruimte. Bij mooi weer kunnen we dit goed gebruiken voor onze gasten.”

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Marcia Appels

Marcia Appels

Hoofdredacteur en communicatiemanager MKB-Amsterdam.

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Nieuwe aflevering MKB TV: dit is het moment om te innoveren

Nieuwe aflevering MKB TV: dit is het moment om te innoveren

Een crisis is hét moment om nieuwe businessmodellen en nieuwe technologieën uit te proberen. Dit is een belangrijke les uit het verleden. Hoe doen MKB bedrijven dit in deze crisis? MKB TV gaat deze week over hun ervaringen en de tips die ze voor jou hebben.

Winnaar Product van de maand: Jitske Naberman van Dutch Museum Gift Shop

Winnaar Product van de maand: Jitske Naberman van Dutch Museum Gift Shop

Dutch Museum Gift Shop is door een vakjury van MKB-Amsterdam gekozen als ‘Product van de Maand’. Dat stond voor deze ene keer helemaal in het teken van producten die van nut zijn in de coronacrisis. DMGS is een online platform voor museumwinkels met als doel musea extra inkomsten te genereren in de anderhalve meter economie. De winnares Jitske Naberman over ondernemen en digitalisering: “ga zo snel mogelijk aan de slag. Volg (veelal gratis) webinars, ga uitzoeken wat de concurrentie doet. Bedenk wat jij belangrijk vindt.”

Sta niet stil en innoveer

Sta niet stil en innoveer

Whello is een online marketingbureau. Voor de crisis zat het kantoor van Whello vol, nu werken de mensen voor een deel thuis. Alles wat zij daarvoor nodig hebben is een wifi- verbinding en hun laptop. Zo werken ze met tools als Google business en chatprogramma Slack volledig in de Cloud. We vragen aan Serge de Sousa co-founder van Whello wat zijn advies is aan MKB’ers in deze coronatijden.

Mediation Amsterdam, online dienstverlening heeft ook voordelen

Mediation Amsterdam, online dienstverlening heeft ook voordelen

Tabitha van den Berg, partner bij Mediation Amsterdam, ondersteunt ondernemers in conflictmanagement. Welke stappen maken de mediators in deze tijden van digitalisering? Welke adviezen hebben zij voor ondernemers die nu met spanningen te maken hebben?

Coaching ondernemers

Coaching ondernemers

Zit je als ondernemer op dit moment in zwaar weer? Maak gebruik van gratis professionele coaching! Normaal gesproken betalen ondernemers een eigen bijdrage van 150 euro. Het ministerie van EZK geeft meer subsidie aan het OKB.Staatssecretaris Mona Keijzer wil naast financiële steun ook naar andere manieren zoeken om ondernemers bij te staan.