MKB-Nederland gaat in samenwerking met EIFFEL talentenprogramma’s voor het midden- en kleinbedrijf organiseren. Voor de groei en innovatie van het mkb zijn hbo- en wo-afgestudeerden hard nodig. Dankzij deze talentenprogramma’s ervaren young professionals zelf de voordelen van het mkb, zoals het hebben van een baan met veel verantwoordelijkheid en snelle doorgroeimogelijkheden. Ondernemers kunnen zich nu aanmelden. Het programma gaat in september 2016 van start.

Jong talent binnenhalen
Leendert-Jan Visser, directeur MKB-Nederland: “Binnen het mkb is er veel vraag naar jonge, hoogopgeleide professionals, zo merken wij”. MKB-Nederland en EIFFEL hebben daarom de handen ineen geslagen om het beste van twee werelden te combineren. We hebben een wervings- en ontwikkelprogramma opgezet voor mkb–bedrijven die jong talent in hun organisatie willen binnenhalen.”

Twee pilots
De partijen starten met twee pilotprojecten: een in Noord-Holland en een in Oost-Brabant. Talentvolle afgestudeerden worden geplaatst bij mkb-bedrijven en beide partijen worden gedurende een half jaar intensief begeleid. Bij gebleken succes breiden MKB-Nederland en EIFFEL uit naar andere regio’s.

Voordelen van het mkb
Het uiteindelijke doel van het project is dat talenten een carrière in het midden- en kleinbedrijf als net zo aantrekkelijk ervaren als werken voor een multinational. “We willen dat hoogopgeleide starters inzien dat werken binnen het mkb veel voordelen heeft”, zegt directeur Leendert-Jan Visser van MKB-Nederland. Zo heb je vaker een grote verantwoordelijkheid en groei je eerder door dan in een multinational.”

Binden van talent
Voor het midden- en kleinbedrijf is het belangrijk om hoog opgeleide talenten aan zich te binden maar ook om hen verder te begeleiden. Juist om deze reden heeft MKB-Nederland de hulp ingeroepen van EIFFEL. Visser: “Op het gebied van het erkennen, herkennen en ontwikkelen van talent in organisaties zijn deze partijen expert. Nu doen we dat ook nog eens met een gericht ook naar de dynamiek van het mkb. Met hen samen kunnen we ondernemers coachen.”

Mkb-ondernemers hebben elke dag te maken met keuzes en veranderingen die van invloed zijn op hun onderneming. Ze zijn bezig om hun bedrijf te laten groeien, om wendbaar te zijn en te kunnen inspelen op de markt. Investeren in flexibele en betrokken medewerkers is daarom van belang. Niet alleen voor de continuïteit van de onderneming, maar ook voor het waarmaken van ambities voor de toekomst.

Wilt u meer informatie over het toptalenten programma of wilt u zich aanmelden? Kijk dan op www.mkb.nl/toptalent.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Bart Drenth

Bart Drenth

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Energie besparen?

Energie besparen?

De wattjemoetweten (Watt) campagne informeert ondernemers over de informatieplicht energiebesparing. De focus van de campagne verschuift naar energiebesparing: www.wattjemoetweten.nl. Meerdere ondernemers zijn geïnterviewd voor de campagne waaronder Klaas Fuite van Bakkerij Fuite. Dit familiebedrijf heeft de afgelopen drie jaar de CO2 footprint van het bedrijf met 30% weten te verminderen.

MKB TV: duurzaam ondernemen in tijden van crisis

MKB TV: duurzaam ondernemen in tijden van crisis

Duurzaam ondernemen in de crisis, is dat realistisch? Veel mkb’ers hebben nu wel wat anders aan het hoofd. In deze crisis lijkt het handig om investeringen uit te stellen, of toch niet?  Olof van der Gaag, voorzitter Duurzaamheidsraad Amsterdam: “doe het juist nu, het...

Opmerkelijk ondernemen, column Bert Bos

Opmerkelijk ondernemen, column Bert Bos

Toch weer een Belg, flitste het door mijn hoofd toen ik het nieuwe plan las om van Amsterdam een allesomvattende stad te maken. Allesomvattend is Inclusief Noord. Sinds de aanleg van het Centraal Station eind 19e eeuw was de doorslaggevende brug vanuit het centrum...

Ingewikkelde vergunningaanvragen

Ingewikkelde vergunningaanvragen

Gemeenten in de regio werken behoorlijk soepel mee aan plannen van ondernemers om te kunnen functioneren in de anderhalve meter economie. Voor sommige aanvragen ligt dat ingewikkeld omdat er meerdere bestuurslagen en beleidsafdelingen bij betrokken zijn. Dit speelt...

RED WAT ER TE REDDEN VALT

RED WAT ER TE REDDEN VALT

Een open brief van onze voorzitter aan de gemeenteraad: stel een taskforce in. Steunmaatregelen van de overheid zijn en blijven nodig. Maar ze zijn niet genoeg. Omdat financiële steun altijd maar een deel van de kosten dekt en uitstel van betaling geen afstel is. Het enige wat deze bedrijven kan redden is dat hun omzet weer op peil komt. En wel zo snel mogelijk.

Manifesto voor duurzaam en circulair ondernemen

Manifesto voor duurzaam en circulair ondernemen

Precies vijf jaar geleden werd Manifesto opgericht, één van de initiatiefnemers is Erik Friedeberg. Hij vertelt zijn verhaal, drijfveren en zijn motivatie om deze duurzame coöperatie te starten en uit te bouwen. Met crowdfunding wil hij zijn succesvolle duurzame...