Op 28 maart heeft wethouder Eric van der Burg het netwerk Ondernemers voor een Gezond Amsterdam gelanceerd. Ondernemers voor een Gezond Amsterdam is een netwerk van ondernemers die actie willen ondernemen om de voedselomgeving – van met name kinderen – gezonder te maken. Het netwerk is er voor alle ondernemers die invloed hebben op de Amsterdamse voedselomgeving en waarvoor de productie en/of verkoop van voedsel tot hun kerntaken behoort (zoals winkels, groothandel etc.) én partijen die een beeldbepalende functie hebben binnen de voedselomgeving (publieke instellingen en organisaties). Het netwerk is gericht op het doen van experimenteren en invoeren van concrete acties en maatregelen die bijdragen aan een gezonder aanbod en aankoopgedrag. Iedere deelnemer aan het netwerk bepaalt zelf met welke interventies zijn bedrijf of organisatie het grootste verschil kan maken. 

Het netwerk Ondernemers voor een Gezond Amsterdam bestaat uit ondernemers die in Amsterdam eten verkopen, zoals supermarkten, restaurants en ondernemers die dagjes uit verzorgen. De ondernemers en organisaties die zich per direct hebben aangesloten bij het netwerk zijn Albert Heijn, Artis, Sportfondsenbad Oost, Geitenboerderij Ridammerhoeve, Amsterdamse Bos, Turkse supermarkt Bizim Ufuk, restaurant Marhaba en Programmabureau Amsterdam Zuidoost.

Het netwerk is gericht op experimenteren, onderzoeken en invoeren van concrete acties die aantoonbaar bijdragen aan een gezonder voedselaanbod en aankoopgedrag. Denk aan veranderingen in het assortiment, de plaatsing van producten, informatiebordjes, promoties, prijsveranderingen, et cetera. Iedere deelnemer bepaalt in samenspraak met het netwerk, welke acties zijn of haar bedrijf of organisatie het beste in kan zetten om de voedselomgeving gezonder te maken. De VU onderzoekt samen met de ondernemers en de gemeente of deze maatregelen effectief zijn.

Ondernemers voor een Gezond Amsterdam staat open voor alle Amsterdamse ondernemers die eten verkopen en kinderen een warm (en gezond) hart toedragen.

Geïnteresseerd? Neem contact op via info@ondernemersvooreengezondamsterdam.nl

Kijk voor meer informatie op de website.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Bart Drenth

Bart Drenth

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Energie besparen?

Energie besparen?

De wattjemoetweten (Watt) campagne informeert ondernemers over de informatieplicht energiebesparing. De focus van de campagne verschuift naar energiebesparing: www.wattjemoetweten.nl. Meerdere ondernemers zijn geïnterviewd voor de campagne waaronder Klaas Fuite van Bakkerij Fuite. Dit familiebedrijf heeft de afgelopen drie jaar de CO2 footprint van het bedrijf met 30% weten te verminderen.

MKB TV: duurzaam ondernemen in tijden van crisis

MKB TV: duurzaam ondernemen in tijden van crisis

Duurzaam ondernemen in de crisis, is dat realistisch? Veel mkb’ers hebben nu wel wat anders aan het hoofd. In deze crisis lijkt het handig om investeringen uit te stellen, of toch niet?  Olof van der Gaag, voorzitter Duurzaamheidsraad Amsterdam: “doe het juist nu, het...

Opmerkelijk ondernemen, column Bert Bos

Opmerkelijk ondernemen, column Bert Bos

Toch weer een Belg, flitste het door mijn hoofd toen ik het nieuwe plan las om van Amsterdam een allesomvattende stad te maken. Allesomvattend is Inclusief Noord. Sinds de aanleg van het Centraal Station eind 19e eeuw was de doorslaggevende brug vanuit het centrum...

Ingewikkelde vergunningaanvragen

Ingewikkelde vergunningaanvragen

Gemeenten in de regio werken behoorlijk soepel mee aan plannen van ondernemers om te kunnen functioneren in de anderhalve meter economie. Voor sommige aanvragen ligt dat ingewikkeld omdat er meerdere bestuurslagen en beleidsafdelingen bij betrokken zijn. Dit speelt...

RED WAT ER TE REDDEN VALT

RED WAT ER TE REDDEN VALT

Een open brief van onze voorzitter aan de gemeenteraad: stel een taskforce in. Steunmaatregelen van de overheid zijn en blijven nodig. Maar ze zijn niet genoeg. Omdat financiële steun altijd maar een deel van de kosten dekt en uitstel van betaling geen afstel is. Het enige wat deze bedrijven kan redden is dat hun omzet weer op peil komt. En wel zo snel mogelijk.

Manifesto voor duurzaam en circulair ondernemen

Manifesto voor duurzaam en circulair ondernemen

Precies vijf jaar geleden werd Manifesto opgericht, één van de initiatiefnemers is Erik Friedeberg. Hij vertelt zijn verhaal, drijfveren en zijn motivatie om deze duurzame coöperatie te starten en uit te bouwen. Met crowdfunding wil hij zijn succesvolle duurzame...