Wil jij je als student inzetten voor ondernemers in de regio Amsterdam? MKB-Amsterdam zoekt student-bestuurders. Jouw rol is onze boodschappen over te brengen op ondernemers, bestuurders, politici en pers. Daarvoor gebruiken we de kanalen MKB TV, MKB Mail en sociale media.

Wat houdt je rol in?

• Je maakt als student-bestuurslid deel uit van het algemeen bestuur van MKB-Amsterdam. Daarin beslis je mee over waar MKB-Amsterdam zich de komende tijd voor gaat inzetten en welke standpunten we daarbij gaan innemen.
  • Je levert content voor alle mediakanalen van MKB-Amsterdam: MKB TV, MKB Mail, sociale media.
  • Je helpt de hoofdredacteur bij het produceren van de afleveringen van MKB TV uit de studio van Salto TV.
  • Bij gebleken geschiktheid maak je grotendeels zelfstandig afleveringen van MKB TV op lokatie.
  • Je maakt nieuwsberichten voor onze website. Twee keer per week worden de nieuwste berichten in een nieuwsbrief naar een groot bestand lezers gemaild.
  • Je beheert een of meerdere van de sociale mediakanalen van MKB-Amsterdam. Daarmee breng je onze boodschappen bij een groot publiek onder de aandacht.
  • Je zorgt voor beeldmateriaal dat we bij onze uitingen kunnen gebruiken.
  • Je analyseert het bereik en succes van onze berichten. Met deze inzichten kunnen we onze strategie steeds verder verfijnen en onze invloed vergroten.

Wat vragen we van je?

• Je wilt je inzetten voor ondernemers in de regio Amsterdam.
  • Je beschikt over een goede neus voor nieuws. Je voelt aan wat ondernemers graag willen weten. En je hebt er gevoel voor hoe we de mening bij bestuurders en politici het beste kunnen beïnvloeden.
  • Je hebt een uitstekend taalgevoel. En je kunt soms moeilijke onderwerpen eenvoudig uitleggen.
  • Je snapt hoe je aantrekkelijke filmpjes maakt voor sociale media.
  • Totale tijdsbesteding is ongeveer 1 dag per week.
  • De tijdsduur is minimaal 4 maanden, liefst langer.

Wat bieden we je?

• In deze rol kun je leren hoe je maximale invloed uitoefent via (sociale) media, ook in een kleine organisatie.
  • Je ziet van heel dichtbij waar veel ondernemers mee te maken hebben. En je kunt hen helpen hun vragen en wensen onder de aandacht te brengen. Zo maak je voor hen het verschil!
  • Een bescheiden maandelijkse vergoeding is bespreekbaar.

Voor meer informatie: marcia.appels@mkb-amsterdam.nl (hoofdredacteur).