D66 nodigt ondernemers uit om op 31 augustus a.s. met ze in gesprek te gaan over verlaging van de regeldruk voor ondernemers. Graag brengen wij deze uitnodiging onder de aandacht van onze achterban. Grijp je kans en meld je aan!

——————————————————————————————————————–

Ondernemerscafé “Ondernemers vooruit helpen” / 31 augustus – 19.30 uur – Vondel CS

Beste ondernemer,

Graag gaan wij op 31 augustus a.s. met u in gesprek over wat de gemeente kan doen of juist laten om het ondernemerschap vooruit te helpen.
D66 wil ondernemers de ruimte geven: geen onnodige regels en eenvoudige regelgeving. Zo blijft Amsterdam voor ondernemers, startups en innovatie aantrekkelijk en worden banen gecreëerd.

Wij zijn van mening dat de gemeente een samenwerkingspartner moet zijn voor Amsterdammers en ondernemers. De regeldruk moet daarom omlaag.
In Amsterdam zetten we al mooie stappen binnen het Amsterdamse Ondernemers Programma, maar horen graag van u wat we nóg beter kunnen doen.

Wij, Reinier van Dantzig (lijsttrekker en fractievoorzitter D66 Amsterdam) en Meltem Kaya (woordvoerder Economische Zaken D66 Amsterdam) maken graag kennis met u en horen graag wat uw ideeën zijn over het economisch beleid van de stad.
Uiteraard is het ook een mooie gelegenheid om te netwerken met collega-ondernemers.

We hebben de avond zo opgezet dat alle aanwezigen goed gehoord kunnen worden.
Daarom is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Programma

19.30 – 20.00 uur Inloop

20.00 – 20.10 uur Welkomstwoord Reinier van Dantzig, lijsttrekker en fractievoorzitter D66 Amsterdam

20.10 – 20.15 uur Inleiding Amsterdams Ondernemers Programma door Meltem Kaya, woordvoerder Economische Zaken D66 Amsterdam

20.15 – 21.00 uur Wat gaat er goed en wat kan beter voor het Amsterdams ondernemersklimaat?

21.00 – 21.10 uur Pauze

21.10– 21.45 uur Presentaties van de groepsdiscussies

21.45 – 22.00 uur Conclusie en afsluiting

22.00 uur Borrel

Wanneer
Donderdagavond 31 augustus, vanaf 19:30 uur.

Waar
VondelCS, Vondelpark 3, Amsterdam

Aanmelden
U kunt zich aanmelden door uiterlijk 16 augustus aanstaande een mail te sturen naar Mieke van der Star, m.van.der.star@amsterdam.nl.

Wij ontmoeten u graag op donderdag 31 augustus!

Met vriendelijke groet,

Reinier van Dantzig
Fractievoorzitter en lijsttrekker D66 Amsterdam

Meltem Kaya
Gemeenteraadslid D66 Amsterdam Economische Zaken

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Bart Drenth

Bart Drenth

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Energie besparen?

Energie besparen?

De wattjemoetweten (Watt) campagne informeert ondernemers over de informatieplicht energiebesparing. De focus van de campagne verschuift naar energiebesparing: www.wattjemoetweten.nl. Meerdere ondernemers zijn geïnterviewd voor de campagne waaronder Klaas Fuite van Bakkerij Fuite. Dit familiebedrijf heeft de afgelopen drie jaar de CO2 footprint van het bedrijf met 30% weten te verminderen.

MKB TV: duurzaam ondernemen in tijden van crisis

MKB TV: duurzaam ondernemen in tijden van crisis

Duurzaam ondernemen in de crisis, is dat realistisch? Veel mkb’ers hebben nu wel wat anders aan het hoofd. In deze crisis lijkt het handig om investeringen uit te stellen, of toch niet?  Olof van der Gaag, voorzitter Duurzaamheidsraad Amsterdam: “doe het juist nu, het...

Opmerkelijk ondernemen, column Bert Bos

Opmerkelijk ondernemen, column Bert Bos

Toch weer een Belg, flitste het door mijn hoofd toen ik het nieuwe plan las om van Amsterdam een allesomvattende stad te maken. Allesomvattend is Inclusief Noord. Sinds de aanleg van het Centraal Station eind 19e eeuw was de doorslaggevende brug vanuit het centrum...

Ingewikkelde vergunningaanvragen

Ingewikkelde vergunningaanvragen

Gemeenten in de regio werken behoorlijk soepel mee aan plannen van ondernemers om te kunnen functioneren in de anderhalve meter economie. Voor sommige aanvragen ligt dat ingewikkeld omdat er meerdere bestuurslagen en beleidsafdelingen bij betrokken zijn. Dit speelt...

RED WAT ER TE REDDEN VALT

RED WAT ER TE REDDEN VALT

Een open brief van onze voorzitter aan de gemeenteraad: stel een taskforce in. Steunmaatregelen van de overheid zijn en blijven nodig. Maar ze zijn niet genoeg. Omdat financiële steun altijd maar een deel van de kosten dekt en uitstel van betaling geen afstel is. Het enige wat deze bedrijven kan redden is dat hun omzet weer op peil komt. En wel zo snel mogelijk.

Manifesto voor duurzaam en circulair ondernemen

Manifesto voor duurzaam en circulair ondernemen

Precies vijf jaar geleden werd Manifesto opgericht, één van de initiatiefnemers is Erik Friedeberg. Hij vertelt zijn verhaal, drijfveren en zijn motivatie om deze duurzame coöperatie te starten en uit te bouwen. Met crowdfunding wil hij zijn succesvolle duurzame...