Stem op één van de zes finalisten van de DAM Prijs 2016: dé prijs voor de meest duurzame ondernemer van Amsterdam. Per stadsdeel is één ondernemer genomineerd: Cartridge Depot (Noord), Intersafe (West), Moyee Coffee (Nieuw-West), New Electric (Oost), Paul de Ruiter Architects (Zuid) en Yoni (Centrum). Jouw stem telt voor 40 procent mee wie de winnaar wordt. Het juryoordeel van 60 procent geeft op 31 oktober, op de avond van de uitreiking, de uiteindelijke doorslag. De winnaar van de DAM Prijs wint onder andere een geldbedrag, een publiciteitscampagne en de titel ‘Meest duurzame ondernemer van Amsterdam’. Stemmen kan tot en met 30 oktober

Stem nu!

De DAM Prijs bekroont de duurzame koplopers in Amsterdam. Zij zijn een voorbeeld voor de stad en laten zien hoe je met elkaar werkt aan onder andere: duurzame energie, schone lucht en een circulaire economie.

De 6 finalisten:

Catridge Depot: Deze retailer uit Noord hergebruikt printers, cartridges, laptops en pc’s tot de laatste schroef. Edwin Melotte: “Stem op Cartridge Depot! Want dan hoef je niks meer weg te gooien!”

Intersafe: Dit Amsterdamse beveiligingsbedrijf uit West is vier jaar geleden overgestapt op 100% elektrische wagens voor hun surveillance. Matthijs van der Winden:  “Stem op Intersafe! Wij willen graag als voorbeeld functioneren voor de middenstand in Amsterdam en aantonen dat het voor elke ondernemer in Amsterdam loont om duurzaam ondernemen, elektrisch rijden of zelfsturing op hun agenda te zetten.”

Moyee Coffee: Deze sociale onderneming uit Nieuw-West richt zich op eerlijke koffie. Guido van Staveren: “Stem op Moyee Coffee! Een fair chain business model met een impact op wereldniveau op een miljardenmarkt. Vanuit Amsterdam proberen we een nieuwe VOC te laten uitvaren; een impact VOC die de mondiale koffieketen opnieuw organiseert.”

New Electric: Deze onderneming uit Oost bouwt de motoren van auto’s en boten om naar elektrisch. Anne Kloppenborg: “Stem op New Eletric! Wij maken auto’s en boten elektrisch, in Amsterdam ook de rondvaartboten en grote voertuigen. Daarmee leveren wij een concrete bijdrage aan betere luchtkwaliteit. Dit doen wij in Amsterdam, met Amsterdamse jongens, zo creëren wij extra banen.”

Paul de Ruiter Architects: Dit architectenbureau uit Zuid richt zich op energieneutrale gebouwen. Paul de Ruiter: “Stem op Paul de Ruiter Architects! In Nederland zijn we koploper in het realiseren van energieneutrale gebouwen die voldoen aan de hoogste, bewezen duurzaamheidstandaarden. Voor onze thuisbasis Amsterdam ontwikkelen we projecten waarmee we willen bijdragen aan een gezonde, sociale en toekomstbestendige leefomgeving voor alle Amsterdammers.”

Yoni: Deze onderneming uit Centrum zet zich in om tampons, maandverband en inlegkruisjes van biologisch katoen voor iedereen beschikbaar te maken. Mariah Mansvelt Beck & Wendelien Hebly: “Stem op Yoni! Want op die manier help je ons het verhaal te verspreiden zodat elke vrouw de kennis en keuze krijgt wat betreft haar tampons, maandverband en inlegkruisjes.”

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Bart Drenth

Bart Drenth

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Energie besparen?

Energie besparen?

De wattjemoetweten (Watt) campagne informeert ondernemers over de informatieplicht energiebesparing. De focus van de campagne verschuift naar energiebesparing: www.wattjemoetweten.nl. Meerdere ondernemers zijn geïnterviewd voor de campagne waaronder Klaas Fuite van Bakkerij Fuite. Dit familiebedrijf heeft de afgelopen drie jaar de CO2 footprint van het bedrijf met 30% weten te verminderen.

MKB TV: duurzaam ondernemen in tijden van crisis

MKB TV: duurzaam ondernemen in tijden van crisis

Duurzaam ondernemen in de crisis, is dat realistisch? Veel mkb’ers hebben nu wel wat anders aan het hoofd. In deze crisis lijkt het handig om investeringen uit te stellen, of toch niet?  Olof van der Gaag, voorzitter Duurzaamheidsraad Amsterdam: “doe het juist nu, het...

Opmerkelijk ondernemen, column Bert Bos

Opmerkelijk ondernemen, column Bert Bos

Toch weer een Belg, flitste het door mijn hoofd toen ik het nieuwe plan las om van Amsterdam een allesomvattende stad te maken. Allesomvattend is Inclusief Noord. Sinds de aanleg van het Centraal Station eind 19e eeuw was de doorslaggevende brug vanuit het centrum...

Ingewikkelde vergunningaanvragen

Ingewikkelde vergunningaanvragen

Gemeenten in de regio werken behoorlijk soepel mee aan plannen van ondernemers om te kunnen functioneren in de anderhalve meter economie. Voor sommige aanvragen ligt dat ingewikkeld omdat er meerdere bestuurslagen en beleidsafdelingen bij betrokken zijn. Dit speelt...

RED WAT ER TE REDDEN VALT

RED WAT ER TE REDDEN VALT

Een open brief van onze voorzitter aan de gemeenteraad: stel een taskforce in. Steunmaatregelen van de overheid zijn en blijven nodig. Maar ze zijn niet genoeg. Omdat financiële steun altijd maar een deel van de kosten dekt en uitstel van betaling geen afstel is. Het enige wat deze bedrijven kan redden is dat hun omzet weer op peil komt. En wel zo snel mogelijk.

Manifesto voor duurzaam en circulair ondernemen

Manifesto voor duurzaam en circulair ondernemen

Precies vijf jaar geleden werd Manifesto opgericht, één van de initiatiefnemers is Erik Friedeberg. Hij vertelt zijn verhaal, drijfveren en zijn motivatie om deze duurzame coöperatie te starten en uit te bouwen. Met crowdfunding wil hij zijn succesvolle duurzame...